Dogecoin, doge
Dogecoin

Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen

De populaire analist Ali Martinez zegt dat Dogecoin momenteel koersactie uit het jaar 2020 spiegelt. Destijds schoot de koers van de munt met 28.770 procent omhoog. Volgens de grafiek van Martinez zou hetzelfde patroon nu in een stijging van 11.541 procent kunnen resulteren voor Dogecoin.

Dogecoin koers door het dak?

Die stijging zou een Dogecoin koers van meer dan 10 dollar opleveren. Daarmee zou de memecoin een gigantische market cap hebben en dat lijkt op dit moment echt bijna onmogelijk.

Dogecoin kent op dit moment een market cap van 12,26 miljard dollar. Als de koers naar 10 dollar gaat, dan zou het een market cap van meer dan 122 miljard dollar kennen. Dat lijkt niet helemaal bij een memecoin te passen.

Ter illustratie: daarmee zou Dogecoin meer dan de helft van de market cap van McDonald’s hebben (215,97 miljard dollar).

Wat dat betreft lijkt de voorspelling van Martinez niet helemaal realistisch. Maar aan de andere kant had niemand jaren geleden ook durven voorspellen dat de memecoin vandaag de dag een market cap van 12,26 miljard dollar zou hebben.

Ook bullish over Dogecoin-rivaal

De handelaar houdt ook de koers van Dogecoin-rivaal PEPE nauwgezet in de gaten. Volgens Martinez staat PEPE op het punt van uitbreken na een bullish head-and-shoulders omkeringspatroon.

“Je weet waar PEPE naartoe gaat! $0,00000166 eerst en daarna $0,00000274. Stuur hem maar omhoog!”, aldus een enthousiaste Martinez.

Ali Martinez baseert zijn voorspellingen voor de memecoins vooral op basis van technische analyse. Vergeet echter niet dat ze ook stijgingen van Bitcoin nodig hebben om goed te presteren.

Als Bitcoin voor de halving nog een zware correctie krijgt of op deze manier blijft doorsukkelen, dan moeten we nog maar zien hoe het loopt met de memecoins.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Crypto analist voorspelt stijgingen voor Dogecoin en andere altcon
Dogecoin zet opwaartse trend voort: Klaar voor prijsstijging van 15%
Dogecoiners klonen Bitcoin Ordinals ‘Runestone’ airdrop
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging