Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin

De pseudonieme analist Credible Crypto is op dit moment niet zo bullish over Dogecoin (DOGE) en hij verwacht zelfs bij een uitbraak van Bitcoin naar nieuwe all-time highs een correctie van de memecoin.

Er zijn volgens de analist twee manieren waarop Dogecoin afgewezen zou kunnen worden om vervolgens op de weg naar beneden te raken.

Twee manieren om te dalen voor Dogecoin

De eerste manier is natuurlijk dat Bitcoin in een correctie terechtkomt. Dat zou Dogecoin dan met zich meetrekken naar beneden.

Maar de tweede manier is een absolute koersexplosie voor Bitcoin, waarbij de groene kaars zo groot en sterk is dat de collectieve aandacht van de industrie kort naar Bitcoin springt en de liquiditeit uit alle 10.000.000 andere altcoins vloeit, zo claimt Credible Crypto.

“Zoals altijd zullen er wat uitzonderingen zijn op de liquiditeitsdrain en sommigen zullen meer aangepakt worden dan anderen”, aldus Credible Crypto.

Monsterbeweging voor Bitcoin

Afgelopen week zei Credible Crypto dat hij op de korte termijn een “monsterbeweging” van Bitcoin verwacht op weg naar de $100.000. In dat scenario verwacht de analist dus dat andere handelaren hun altcoins dumpen om de rally van Bitcoin omhoog te rijden.

Zijn collega-analist Ali Martinez houdt zijn focus momenteel ook op Dogecoin, de grootste memecoin van de markt.

Volgens Martinez staat Dogecoin voor een stevig weerstandsniveau, maar kan er een stijging van 100% optreden als de bulls het voor elkaar krijgen om voorbij de $0,171 te komen.

Op het moment van schrijven handelt Dogecoin op $0,1613 en staat het daar nog redelijk ver vandaan. Op het door Martinez aangegeven niveau kochten 75.500 adressen ongeveer 10 miljard DOGE.

“Maar als die barrière wordt overwonnen, dan heeft DOGE de potentie om te verdubbelen. Het volgende grote weerstandsniveau ligt op $0,322.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken