crypto stijgt
Altcoin

Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins

Als je het aan de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe vraagt, dan is het binnenkort tijd voor altcoins. Hij is namelijk van mening dat de dominantie van Bitcoin waarschijnlijk al gepiekt heeft en dat de bodem voor altcoins bereikt is.

Altcoins worden wakker

“De Bitcoin dominantie zit waarschijnlijk op zijn piek en de bodem voor altcoins is bereikt. Altcoins worden wakker in hun Bitcoin-handelsparen, wat betekent dat de rotatie is begonnen”, aldus Michaël van de Poppe.

Een daling van de dominantie van Bitcoin kan een signaal zijn naar marktdeelnemers dat een potentiële bullmarkt voor altcoins aanstaande is, terwijl investeerders hun kapitaal langzaam verplaatsen van de grootste naar de kleinere munten van de markt.

“De dominantie van Bitcoin verliest nu een hele belangrijke steun”, aldus Matthew Hyland.

Hyland geeft echter aan nog te wachten op de sluiting van de week voor de definitieve bevestiging van de breuk.

De dominantie van Bitcoin meet in feite het marktaandeel van de munt van Satoshi Nakamoto. Dat marktaandeel ligt momenteel op 53,90 procent, maar is met 1,75 procent gedaald over de afgelopen zeven dagen.

Ondanks dat is de dominantie in 2024 nog altijd met 4,63 procent gestegen.

Kunnen altcoins profiteren?

Van de Poppe en Hyland zijn zeker niet alleen met hun idee dat altcoins het weleens kunnen winnen van Bitcoin de komende periode.

“De dominantie van Bitcoin daalt. Als de koers grillig blijft de komende maanden, dan kunnen altcoins daarvan profiteren. Veel alts doen het vandaag verrassend goed”, zo vertelde IncomeSharks op Twitter.

Soms lijkt het wel alsof die analisten allemaal samen in een groep zitten en daar het narratief bepalen. Zo komen ze allemaal op hetzelfde moment met een vergelijkbaar verhaal naar buiten.

Opvallend is bijvoorbeeld wel dat Solana over de afgelopen 24 uur op een plus van 2,74 procent staat. Bitcoin, Ethereum en BNB moeten het allemaal met stevige dalingen van 2 tot bijna 4 procent doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten