litecoin
Litecoin

Analist DonAlt Waarschuwt: Risico op Litecoin-Correctie vóór Halving

Crypto analist DonAlt nu dat hij zich zorgen maakt over Litecoin (LTC). Dusdanige zorgen, dat hij er zelf even voor kiest om het netwerk met rust te laten, ook al zijn we slechts een paar weken verwijderd van de volgende halving van het project.

Het gaat om de pseudonieme analist DonAlt, die op basis van historische prijsactie voorspelt dat Litecoin een diepe correctie tegemoetgaat.

Geen nieuwe all-time high

Normaal gesproken zou je zeggen dat de halving een bullish evenement is voor Litecoin, omdat daarmee de inflatie halveert. De blokbeloning voor miners gaat door de helft, waardoor de productie van nieuwe Litecoin ook halveert. Voor Bitcoin is dit door de geschiedenis een gigantisch bullish evenement geweest, maar voor Litecoin heeft DonAlt daar nu even weinig vertrouwen in.

De reden daarvoor volgens DonAlt is dat mensen zo bullish zijn over de halving, dat ze voor dat moment al massaal instappen. Zodra het moment daar is ben je dus in feite al te laat. Zo lijkt het in ieder geval te zijn op basis van het verleden. “Dit is waarom ik Litecoin een half jaar geleden pushte en een week geleden gestopt ben”, aldus DonAlt.

Terug in 2026

De analist overweegt Litecoin waarschijnlijk pas weer te kopen over drie jaar. Dan staat immers de volgende halving weer voor de deur. Ook als hij naar het handelspaar van Litecoin met Bitcoin kijkt is hij niet heel bullish. Volgens de analist verliest Litecoin historisch gezien 80 procent van zijn waarde ten opzichte van Bitcoin na de halving.

In de bovenstaande grafiek van DonAlt is te zien dat de halving zelf niet per se heel bullish is voor Litecoin. Wat Bitcoin zelf betreft is de analist op dit moment overigens ook niet heel bullish. Volgens DonAlt ziet Bitcoin er momenteel zwak uit, ondanks al het goede nieuws dat naar buiten komt.

Denk hierbij aan de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, de gigantische overwinning van Ripple in hun rechtszaak tegen de SEC en natuurlijk de halving van april 2024 die steeds dichterbij komt.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC