crypto crash
Bitcoin

Crypto analist krijgt ‘oncomfortabel gevoel’ van belangrijke Bitcoin koersindicator

De populaire analist Benjamin Cowen vertelt in een nieuwe analyse op YouTube dat de Relative Strengt Index (RSI) van Bitcoin hem momenteel een “oncomfortabel gevoel” geeft. Dat voorspelt weinig goeds voor zijn ideeën over de Bitcoin koers.

Problemen voor Bitcoin?

Cowen kijkt in zijn video naar de meer lange-termijn grafiek van Bitcoin en ziet daar een hele gevaarlijke trend ontstaan. De gele lijn in zijn grafiek laat zien dat Bitcoin bij iedere stijging tegen een weerstandslijn aanloopt (geel) met de RSI.

Continu als het momentum bij die lijn uitkomt, krijgt Bitcoin een klap op de neus en begint de koers te dalen. Het grappige is dat die lijn natuurlijk helemaal niet bestaat.

Cowen (of een andere technische analist) verzint hem en deelt deze vervolgens met een groot publiek. Vervolgens gaan mensen in deze lijn geloven en er ook echt op handelen.

Zo kan het gebeuren dat dit soort theorieën uit de technische analyse een eigen leven gaan leiden.

Je kunt hier geen strategie omheen bouwen

Het is wel belangrijk om te snappen dat je hier niet een hele strategie omheen kunt bouwen. De Bitcoin koers wordt door zoveel verschillende indicatoren heen en weer geduwd, dat je niet kunt zeggen dat de RSI alleen de bepalende factor is voor de digitale munt.

We hebben op dit moment natuurlijk ook de macro-economische omstandigheden, die een hele belangrijke rol spelen op de markt.

Zo krijgen we vandaag een cruciale inflatieprint uit de Verenigde Staten, die het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank voor de komende maanden kan bepalen.

Wat dat betreft is het gevaarlijk om je volledig te focussen op één indicator uit de technische analyse, maar je kunt dit natuurlijk wel meenemen en “gewicht geven” in je analyses.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers