investment
Nieuws

Analist verwacht Bitcoin ETF goedkeuring rond februari 2019

De cryptocurrency analist Brian Kelly voorspelt dat de goedkeuring van een Bitcoin exchange traded fund (ETF) waarschijnlijk op zijn vroegst rond februari 2019 plaats zal vinden.

Wat is een Bitcoin ETF

Kelly’s voorspelling komt vlak na de afwijzing van negen Bitcoin ETF voorstellen door de SEC. Om een goed beeld te krijgen van de situatie is het belangrijk om te weten wat een ETF is. Een ETF is een soort beleggingsfonds die gekoppeld is aan de koers van een onderliggende waarde. Denk bijvoorbeeld aan een grondstof of obligaties. Een ETF wordt verhandeld op beurzen en is beschikbaar voor gewone en institutionele beleggers. Een Bitcoin ETF volgt de waarde van de Bitcoin. Het is dus een andere manier om BTC tokens te kopen. Hierbij speculeert de belegger op de koers van de digitale munt zonder de daadwerkelijke munt zelf in handen te krijgen. Kelly vertelt in een interview dat de SEC heeft besloten om haar beslissing betreft een Bitcoin ETF toepassing van het investeringsbedrijf ‘VanEck’ uit te stellen tot eind september. Ook vertelt de crypto analist dat het zelfs mogelijk is voor de SEC om deze beslissing nog een keer uit te stellen tot uiterlijk februari. Hij verwacht dan ook dat dit zou gebeuren.

Bitcoin ETF rond februari 2019

Kelly vertelt dat de SEC twijfels heeft over de weerstand van Bitcoin tegen fraude en prijs manipulatie. De SEC vindt de Bitcoin markt een onvoldoende gereguleerde en onvoldoende gedimensioneerde markt. Kelly vertelt dat de beslissing om een ETF af te keuren komt door de volgende reden: “Toen de SEC het had over fraude en manipulatie, ging het niet zozeer om het voorkomen ervan, maar hoe bewaken ze het? Hebben ze een afspraak met andere wereldwijd of nationaal gereguleerde exchanges die hen in staat stellen om te controleren wat er aan de hand is? “ Het kost volgens hem tijd om deze afspraken te maken en dit op orde te krijgen. Als de exchanges aan kunnen tonen dat ze de afspraken hebben gemaakt zijn ze een stap dichter bij een goedkeuring voor een ETF. Kelly gaat verder en bevestigd het argument van de SEC dat de Bitcoin future markt nog niet volwassen genoeg is. De BTC futures zijn pas in december geïntroduceerd op de Amerikaanse beurzen. Toch vertelt Kelly dat de future markt snel evolueert en dat er een grote kans is dat de SEC een Bitcoin ETF begin 2019 goedkeurt.

Waarom we in 2019 wel een ETF gaan zien

De crypto analist spreekt verder en vertelt dat het initiatief van de Intercontinental Exchange om een wereldwijd, gereguleerd ecosysteem op te zetten, de crypto en future markten verder zou versterken. Dit zou meehelpen met een positief besluit van de SEC. Kelly voegde eraan toe dat het onlangs onthulde initiatief van de Intercontinental Exchange (ICE) om een wereldwijd, gereguleerd digitaal activa-ecosysteem te lanceren, de crypto-spot- en futuremarkten verder zou versterken en waarschijnlijk een onderdeel zou worden van de SEC-vergelijking. Hij sluit zijn interview af het laatste nieuws dat de SEC van plan is om de nieuwe ETF-afwijzingen te herzien. Kelly merkt op dat de herziening een teken is van sentiment wijziging. Hij vindt het teken op herziening van de ETF’s een teken dat we dichter bij een ETF goedkeuring komen. Daarnaast vertelt hij dat het een goed teken is dat de cryptomarkt geen verliezen ziet na de afwijzing. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers zelfs gestegen tot $6600 dollar.