Ripple, xrp
Ripple

Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43

Ripple (XRP) heeft de afgelopen maanden frequent in de schijnwerpers gestaan, resulterend in een golf van speculatie en beroering. Deze speculatie richt zich niet enkel op de mogelijke uitkomst van de lopende rechtszaak tegen de SEC, maar ook op de toekomstige koers van XRP.

Crypto-analisten en handelaren hebben de recente bewegingen van XRP nauwgezet gevolgd, waarbij ze zich hebben verdiept in diverse nieuwsberichten, achtergrondverhalen en technische analyses (TA). Een aantal van hen heeft met stelligheid voorspeld dat XRP waarden van $43, $100, $500 of zelfs $2.500 zou kunnen bereiken. De vraag is echter hoe realistisch deze voorspellingen zijn.

Analist Oaksacorn voorspelt een prijs van $43

Oaksacorn is een expert in cryptohandel en analyse. Hij staat erom bekend dat hij zijn kennis en voorspellingen over de cryptomarkt deelt, waarbij hij technische analyses als basis gebruikt.

Zo gaf Oaksacorn afgelopen zondag een presentatie waarin hij aangaf dat XRP mogelijk een waarde van $43 zou kunnen bereiken en dat BTC wellicht zou kunnen stijgen tot $250.000, of zelfs tot $1,25 miljoen. Hij baseerde deze voorspellingen op overeenkomsten die hij zag tussen de huidige markt en de marktcyclus van 2015 tot 2017.

Hij wijst erop dat de totale waarde van alle aandelen van een bedrijf (marktkapitalisatie) heel anders is dan die van virtuele valuta. Toch gelooft hij dat eerdere prijsveranderingen ons iets kunnen vertellen over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Maar, het is wel belangrijk om te beseffen dat markten soms onverwachts reageren.

Oaksacorn heeft in zijn analyse niet gekeken naar andere zaken die de prijs kunnen beïnvloeden, zoals hoeveel mensen het accepteren, nieuwe regels en wetten, en veranderingen in vraag en aanbod. Over het algemeen denkt hij dat de huidige markt zich op een vergelijkbare manier zal ontwikkelen als de markt tussen 2015 en 2017. Hij zei:

BTC lijkt zich te ontwikkelen zoals het in 2015 deed – dit is goed mogelijk als we kijken naar hoe de markt er nu uitziet. Als dit zo doorgaat, zou BTC in september 2024 wel $215.000 waard kunnen zijn, wat kan betekenen dat XRP dan $43 waard is.

Een gedurfde voorspelling van $500

Een andere opvallende prijsvoorspelling voor XRP is afkomstig van Shannon Thorp, een bedrijfsanalist die stelt te werken voor ‘Wells Fargo Treasury Management’.

Thorp heeft de verwachting uitgesproken dat XRP een waarde van $500 of meer zou kunnen bereiken. De basis voor haar voorspelling is een rapport van de Bank of England, waarin de geschatte totale waarde van grensoverschrijdende betalingen in 2027 op 250 biljoen dollar wordt gesteld. Haar voorspelling is derhalve op een aantal aannames gebaseerd.

Allereerst gaat ze ervan uit dat alle financiële instellingen de On-Demand Liquidity (ODL) van RippleNet zullen adopteren voor het verrichten van grensoverschrijdende betalingen. Daarnaast suggereert ze dat XRP eveneens ingezet zal worden voor binnenlandse transacties. Echter, in haar voorspelling worden potentiële toekomstige concurrenten, vraagdynamiek en institutionele acceptatie buiten beschouwing gelaten. Bovendien neemt ze geen mogelijke regelgevende ontwikkelingen en juridische uitkomsten in overweging.

Concluderend veronderstelt Thorp dat de gehele voorraad XRP-tokens betrokken zal zijn bij het verwerken van de $250 biljoen aan transacties.

Beide genoemde voorspellingen lijken dus niet volledig rekening te houden met de diverse factoren die de prijs van XRP kunnen beïnvloeden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers