bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Analisten van Bernstein: Bitcoin koers naar $200.000 in 2025

Twee analisten van Bernstein, een Amerikaanse onderzoeksfirma, hebben een opvallende prijsvoorspelling gedaan voor Bitcoin (BTC). De experts, Gautam Chhugani en Mahika Sapra, verwachten dat de grootste cryptocurrency tegen 2025 een prijsniveau van $200.000 kan bereiken, wat neerkomt op een groei van bijna 200% binnen 18 maanden.

Deze voorspelling is gebaseerd op het succes van de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt, die in maart van dit jaar leidde tot een nieuwe all-time high voor de Bitcoin prijs.

De kracht van de Bitcoin ETF’s

Sinds de lancering van de Bitcoin Spot ETF’s op de Amerikaanse markt in januari van dit jaar hebben de 11 verschillende fondsen al meer dan $60 miljard aan kapitaal verzameld. Een groot deel van deze investeerders zijn institutionele beleggers die aanzienlijke vermogens beheren. Zelfs een kleine allocatie van deze investeerders kan al een grote impact hebben op de BTC-prijs.

Volgens de analisten van Bernstein zal het belegde kapitaal in de Bitcoin ETFs de komende jaren alleen maar groeien. De experts verwachten dat het beheerde vermogen onder de BTC ETFs zal toenemen tot ongeveer $190 miljard, wat meer dan een verdrievoudiging is van het huidige kapitaal. Dit vermogen wordt door de ETFs direct gebruikt om bitcoins te kopen, wat kan leiden tot een historische rally boven de $200.000. De analisten verduidelijkten verder:

“Wij zijn van mening dat de gereguleerde ETFs in de VS een keerpunt vormden voor crypto, omdat ze een structurele vraag vanuit traditionele kapitaalpools met zich meebrachten,” schreven Chhugani en Sapra in een rapport aan de klanten van Bernstein.

Ook de halving is essentieel voor BTC koers

Daarnaast speelt de halving een belangrijke rol bij de verdere prijsstijging van BTC. Tijdens de halving worden de beloningen voor miners gehalveerd; de laatste halving vond plaats in april. Hierdoor neemt de verkoopdruk in de loop van de tijd aanzienlijk af, wat de bitcoin koers ten goede komt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen