Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Analyse platform: Deze Cryptomunt is klaar voor een Enorme prijsstijging

Het laatste kwartaal van 2023 was buitengewoon voordelig voor diverse altcoins, waarbij Solana (SOL) opmerkelijke aandacht trok dankzij een uitzonderlijke groei van meer dan 500%.

Naast Solana presteerde Algorand (ALGO) ook indrukwekkend, hoewel het minder in de schijnwerpers stond. Deze cryptomunt kende een waardestijging van ongeveer 170% sinds oktober, met een hoogtepunt van $0,24. Bovendien toonden gegevens van blockchain-analyseplatform Messari aan dat Algorand opmerkelijke on-chain prestaties heeft geleverd.

In dit artikel zoeken we uit wat Algorand precies is en laten we weten waarom de munt nog veel verder kan stijgen.

Wat is Algorand?

Algorand is een innovatief blockchain-platform dat uitblinkt in snelheid, beveiliging en decentralisatie. Het is speciaal ontworpen voor het efficiënt en veilig afhandelen van een breed scala aan transacties, met een focus op financiële toepassingen.

Het platform maakt gebruik van het Pure Proof-of-Stake (PPoS) protocol, waardoor alle houders van Algorand-tokens (ALGO) op een democratische en eerlijke wijze kunnen deelnemen aan het netwerk.

Dit systeem stelt elke tokenhouder in staat om actief bij te dragen aan het valideren van transacties en het verkrijgen van beloningen, wat leidt tot een sterk gedecentraliseerd en veilig netwerk. Algorand wordt hierdoor veel gebruikt door ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar een robuuste en betrouwbare blockchain-oplossing.

Positieve on-chain ontwikkelingen

Recentelijk heeft Algorand een indrukwekkende toename in gebruikersactiviteit ervaren. Uit gegevens van Messari blijkt dat het netwerk in het vierde kwartaal 1,9 miljoen nieuwe adressen registreerde, wat een aanzienlijke stijging van 72% betekent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarnaast steeg het aantal transacties op het Algorand-platform tot meer dan 5,5 miljoen aan het einde van het kwartaal, met een groei van 43% in ALGO-transacties.

Ondanks een daling in de marktkapitalisatie van Algorand’s stablecoin, kende het netwerk een forse stijging van 109% in de totale waarde die vastgelegd is in zijn gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen in Q4, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 12%. Intussen blijft het Algorand-ecosysteem zich uitbreiden met nieuwe projecten en applicaties, die de functionaliteit en bruikbaarheid van het platform verder versterken.

Conclusie

Gezien deze indrukwekkende groeicijfers en de aanhoudende uitbreiding van het ecosysteem, lijken alle signalen op groen te staan voor een verdere prijsstijging van Algorand. Met de toename van gebruikersactiviteit, groei in transacties, en de uitbreiding van zijn gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen, positioneert Algorand zich sterk in de markt. Deze positieve ontwikkelingen wijzen op een grote prijsstijging in de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Algorand of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken bizarre winsten deze week
Spot Bitcoin ETF’s: De voorbode van een financiële revolutie
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen