Newsbit

MotoGP Superbike

Animoca Brands brengt MotoGP game naar blockchain

MotoGP Superbike
TimeCoin Special Token Sale Banner

Animoca Brands, ontwikkelaar van een aantal populaire merken, is van plan om zijn mobiele game franchise Star Girl én de aankomende blockchain-game dat gebaseerd is op MotoGP naar de Flow blockchain brengen.


Wat is Flow?

Dit doet het bedrijf na aanleiding van een uitgebreid nieuw partnerschap met Dapper Labs.

De Flow-blockchain is een blockchain die in ontwikkeling is met als doel om geoptimaliseerde spel- en entertainmentervaringen aan te bieden. Hiernaast biedt Flow ook betalingsrails voor creditcards aan net als cryptocurrencies voor consumenten.

Animoca Brands is naar verluidt zeer verheugd op de samenwerking, om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan voor massale acceptatie voor blockchain-gaming en NFT’s. Het bedrijf is dan ook van mening dat Flow de oplossing biedt voor het verwerken van de reken- en transactiedoorvoer die nodig is voor blockchain-gaming. Dit terwijl het zowel gebruikers- als ontwikkelaarsvriendelijk blijft. Door de vele rekenkracht en transacties er op games worden gebruikt, is hier dan ook een krachtige oplossing voor nodig.


Star Girl en MotoGP

De Star Girl-franchise van Animoca Brands is een game-serie over fashion roly-playing, gelanceerd op smartphones. MotoGP is het oudste motorsportkampioenschap ter wereld, met per Grand Prix circa 300 miljoen kijkers.

Naar verluidt heeft de Star Girl-franchise maandelijks ruim 1 miljoen gebruikers wereldwijd. Verwacht wordt dat de game vanaf 2021 beschikbaar zal zijn op de Flow-blockchain. Gebruikers hoeven hier verder niets voor te doen.

Hiernaast ontwikkelt Animoca Brands de gelicentieerde op de blockchain gebaseerde game voor MotoGP. De MotoGP staat bekend om de snelle en spannende races met de meest technologisch geavanceerde prototypes van racemotoren ter wereld. Wereldwijd wordt de game dan ook veel gespeeld. Verwacht wordt dat ook MotoGP in 2021 beschikbaar zal zijn op de Flow-blockchain. Een exacte datum is echter nog niet bekend gemaakt.


Ook andere games naar Flow-blockchain

Hiernaast zullen beide bedrijven samen gaan werken om nog een aantal andere Animoca Brands-projecten naar de Flow-blockchain te krijgen. Naar verluidt wordt momenteel gekeken naar F1 Delta Time, de officiële blockchain-game met licentie van de Formule 1, de hoogste klasse in de autosport.

Games op de Flow-blockchain zullen ondersteuning bieden voor de REVV-token, de native token van de blockchain. Met deze token kunnen gebruikers in-game objecten aanschaffen en verhandelen.

Deze samenwerking biedt potentie om veel gebruikers naar blockchain-gaming te krijgen, waardoor het een enorme boost ontvangt. Alhoewel nog onbekend is wat deze stap precies gaat betekenen voor blockchain-gaming wereldwijd, kan dit mogelijk een enorm goede stap zijn.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top