Blockchain Nieuws

Animoca Brands rapporteert $3,4 miljard aan activa in een tussentijdse financiële update

Animoca Brands heeft een tussenrapport uitgebracht met de belangrijkste niet-gecontroleerde financiële posities tot en met 30 april 2023. Het rapport onthulde dat het bedrijf ongeveer $3,4 miljard aan activa heeft en dat het financieel gezond blijft, ondanks recente berichten over een afnemende waardering.

Aanvullende financiële updates worden ook nog vrijgegeven

In de update benadrukte het bedrijf de aanwezigheid van een contant en stabiel saldo van $194 (€178) miljoen, liquide digitale activa ter waarde van $566/€518 miljoen (inclusief reserves in The Sandbox-tokens) en off-balance sheet-tokens ter waarde van $2,7 (€2,5) miljard voor alle andere Web3-dochterondernemingen waarin Animoca Brands een meerderheidsbelang heeft.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat er aanvullende financiële updates zullen worden vrijgegeven, beginnend met een gecontroleerd financieel overzicht voor 2020. Het heeft beloofd om ook financiële en zakelijke hoogtepunten voor 2022 en het eerste kwartaal van 2023 openbaar te maken.

De update werd uitgebracht als reactie op geruchten over financiële problemen bij het bedrijf. Op 24 maart meldde Reuters op basis van anonieme bronnen dat het bedrijf zijn doel voor het Metaverse-fonds had verlaagd naar $800 miljoen, wat resulteerde in een waardedaling van $6 miljard naar $2 miljard.

Naar aanleiding van deze rapporten heeft het bedrijf onmiddellijk gereageerd en de beweringen ontkend. Op 25 maart vertelde Animoca Brands dat de beweringen onjuist waren. Het bedrijf minimaliseerde de suggestie dat de waardering daalde en dat het zijn doelstelling voor het metaverse-fonds terugschroefde. Mede-oprichter van het bedrijf, Yat Siu, benadrukte dat de anonimiteit van de bron het moeilijk maakt om hun motieven te bepalen.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren