Metaverse 3D Glasses
Blockchain

Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars

Animoca Brands, de blockchain videogame-ontwikkelaar, heeft de lancering van een fonds van maar liefst 1 miljard dollar in zijn planning staan. Het fonds is naar verluidt speciaal bedoeld voor de Metaverse-ontwikkeling.

Fonds van $1 tot $2 miljard

Volgens Yat Siu, de mede-oprichter van Animoca Brands, zou het bedrag binnen het fonds zelfs kunnen oplopen tot $2 miljard. Dit geld willen ze verdelen over bedrijven die een focus hebben op de Metaverse. Het exacte bedrag dat beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend, maar het ligt in ieder geval tussen de $1 en $2 miljard.

Het is benoemingswaardig dat er geografisch geen beperkingen zullen worden opgelegd om een claim te maken op een deel van het fonds. Iedereen die een goed plan heeft voor de Metaverse en dit wil uitwerken, kan dit hierdoor wellicht doen.

Volgens Siu is het fonds ook bedoeld om te spreken tot een meer volwassen ontwikkelingsatmosfeer in de Web3/Metaverse ruimte, waardoor investeerders kapitaalefficiëntie kunnen nastreven en het rendement kunnen optimaliseren. Verwacht wordt dat de eerste investeringen van het fonds in 2023 gemaakt zullen worden.

GameFi kan belangrijk worden

Animoca zelf is momenteel een meerderheidsaandeelhouder van één van de leidende Metaverse platforms, namelijk van ‘The Sandbox’.

Hiernaast is het bedrijf betrokken geweest bij zowel de ontwikkeling van NFT’s en die van GameFi. Volgens Siu kan GameFi een enorm belangrijk onderdeel zijn om grote massa’s naar de Metaverse te lokken.

Alhoewel de Metaverse zelf wellicht nog een lange weg te gaan heeft, zijn investeerders en de omliggende community erg optimistisch. Zo zou de Metaverse een belangrijk knooppunt kunnen worden van toekomstige online betrokkenheid.

Naast investeringen zijn er veel projecten in de maak voor efficiënte tools die Metaverse ontwerp toegankelijker zullen maken voor ontwikkelaars. Dit zou als slot weer moeten bijdragen aan een betere Metaverse-ervaring.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?