web3
Blockchain

Animoca wil 1 miljard dollar ophalen voor Web3-beleggingsfonds

Animoca Brands deelde in november nog dat het 2 miljard dollar wilde ophalen voor zijn nieuwe Web3-beleggingsfonds. Dat target blijkt nu iets te optimistisch, want die doelstelling is bijgesteld naar 1 miljard dollar. Maar met die 1 miljard dollar gaat het alsnog om een bak geld die meer dan indrukwekkend is natuurlijk.

Crypto-winter nog niet voorbij

Het bijstellen van de doelstelling en die meteen met 50 procent terugschroeven, geeft wel aan dat de hele industrie nog altijd gebukt gaat onder de crypto-winter. We zitten op dit moment niet in het klimaat dat het eenvoudig is om investeerders ervan te overtuigen om in crypto-fondsen te stappen. “Ik moet eerlijk zeggen dat het een uitdagende markt is, maar we hebben behoorlijk wat interesse”, aldus Yat Siu van Animoca tegenover Bloomberg.

“Het eerste kwartaal is de doelstelling en daarna zien we wel wat er gebeurt. Het kan zijn dat de marktomstandigheden betekenen dat we ons doel niet zo snel halen”, zo ging Siu verder. Het Web3 had vooral in 2021 een gigantische opleving, wat natuurlijk gepaard ging met de opleving van de crypto-koersen. Op dit moment lijkt het enthousiasme voor de decentralisering van het web even helemaal verdwenen.

Wat is Animoca Brands?

Animoca Brands is een gigantische speler binnen de wereld van Web 3. Het bedrijf heeft meer dan 380 verschillende investeringen lopen. Het enige lastige aan al die investeringen in verschillende tokens is de boekhouding. Recent nog kreeg het bedrijf uitstel om zijn financiële cijfers voor 2020 te publiceren, die het eigenlijk voor het einde van het jaar al bij de Australische autoriteiten moest afleveren.

animoca's crypto reserves

Overigens is het bedrijf na het omvallen van FTX nog altijd behoorlijk gezond. Animoca had in november 2022 nog een kasreserve van 214 miljoen dollar. Daarnaast heeft het 940 miljoen dollar aan crypto, waaronder Bitcoin op de balans staan. De focus voor de komende tijd ligt op het uitbreiden van het zogenaamde Web3-ecosysteem en alle bedrijven waar het in investeerde.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen