Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Ankr inmiddels de toonaangevende Web3-RPC-provider

Ankr heeft een enorme groei meegemaakt. Het is inmiddels de belangrijkste infrastructuurpartner geworden voor Binance en ondersteund 15 blockchains. Het is dan ook niet onverwacht dat Ankr doorgegroeid is naar de toonaangevende RPC-provider.

Belangrijk om meer blockchains te ondersteunen

Dat er zoveel blockchains ondersteund worden, kan van groot belang worden bij de toekomst van Web3. Dit omdat deze toekomst hoogstwaarschijnlijk multichain-interopablititeit inhoudt. Dit betekent simpelweg dat ontwikkelaars verschillende blockchains kunnen inzetten om hierdoor maximaal effect te krijgen.

Momenteel biedt Ankr 15 RPC’s aan in combinatie met een onbeperkt aantal aanvragen via hun premium plan. Hier verwerken ze 6 miljard verzoeken per dag mee en is hiermee het grootste.

Hiernaast heeft Ankr ook een tool die snelle multichain-analyses (Ankr Scan) mogelijk maakt en hebben ze en een tool voor NFT-query’s uitgebracht. Dit soort toepassingen zijn niet beschikbaar bij andere providers. Het is dan ook nog een nieuwe industrie, waar de innovaties nog ongekend van zijn. Toch is dit soort functionaliteit hard nodig zodat ontwikkelaars kunnen bouwen aan de toekomst van Web3.

Richten op grote ondernemingen

Ook richt Ankr zich over het algemeen op (grote) ondernemingen. Dit lukt dan ook, want diverse grote instellingen als Binance en Polygon maken inmiddels gebruik van Ankr. Het team achter Ankr beschikt dan ook over de nodige capaciteit, ze beschikken over enkele van de beste Web3-ingenieurs die bij grote techbedrijven als Google, Amazon en Oracle gewerkt hebben.

Op zijn beurt zorgt dit voor vertrouwen bij de infrastructuuraanbieder. Een divers personeelsbestand en robuuste brancheverbindingen maken hen tot een vertrouwde partner in veel verschillende ecosystemen. Greg Gopman, werkzaam bij Ankr, zei hierover het volgende:

“Veel van de beste ingenieurs in Web2 brengen nu hun domeinexpertise naar Web3. Ankr heeft het geluk gehad enkele van de beste softwareontwikkelaars en netwerkingenieurs van over de hele wereld te vinden. En iedereen is erg enthousiast om deel uit te maken van een leuke nieuwe industrie en nieuwe problemen op te lossen. Door actief samen te werken met vooruitstrevende technologiebedrijven en het beste talent, vergroten we samen onze expertise en efficiëntie.”

Ook stakers hebben profijt van Ankr

Ook crypto-stakers kunnen profijt hebben van de infrastructuur van Ankr. Zo geeft Ankr stakers toegang tot 7 blockchains, waaronder Avalanche, Binance, Ethereum, Fantom, Polygon, Kusama en Polkadot. Toch laat Ankr weten bezig te zijn om DeFi naar de massa te brengen met meerdere innovaties.

Zo biedt Ankr unieke DeFi-oplossingen met liquid staking. Hierdoor kunnen gebruikers de liquiditeit van ingezette activa behouden, zodat ze extra beloningen op andere DeFi-platforms kunnen verdienen. Gebruikers kunnen dus hun munten inzetten en de beloningen op de standaardmanier ontvangen, en vervolgens extra beloningen krijgen via mechanismen zoals uitlenen en opbrengstlandbouw.

Zo krijgen gebruikers van Ankr zogenoemde ‘liquid staking tokens’ (zoals aMATICb en aETHb) op een 1:1-basis. Dit zorgt ervoor dat liquid staking mogelijk gemaakt wordt voor DeFi-gebruikers. Met liquid staking delegeer jij jouw tokens aan een dienst die voor jou inzet, zonder dat jij de toegang tot je geld verliest.

Met alle innovaties probeert Ankr een ‘one-stop-shop’ te zijn voor meerdere aspecten van de ontwikkeling binnen Web3. Alhoewel het infrastructuur nog niet in zijn geheel gedecentraliseerd is, gaat het wel die kant op, in een tijd waarin Infura en Alchemy (alternatieve knooppuntproviders) uitdagingen hadden. Ontwikkelaars aarzelden om gecentraliseerde infrastructuur te gebruiken, maar er was traditioneel weinig keuze in dit opzicht. Toch lijkt hier nu enige verandering in te komen.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten