Telegram Smartphone
Blockchain

Anonieme Telegram-accounts kopen met Toncoin

Het is vanaf nu mogelijk om een Telegram-account te maken zonder telefoonnummer. Normaal gesproken moest je een account altijd koppelen met een telefoonnummer. Nu is dat niet meer het geval en maakt Telegram het ook mogelijk om een anoniem blockchain-nummer te gebruiken.

Meer privacy

Het idee achter deze beslissing van Telegram is om privacy naar een hoger niveau te tillen op het platform. In principe is het op dit moment mogelijk dat andere gebruikers jouw telefoonnummer zien zodra je ze toevoegt. Nu krijgen gebruikers dus de mogelijkheid om hun telefoonnummers voor iedereen te verstoppen. Dat zal met name in de smaak vallen bij gebruikers die veel geven om hun privacy.

Het chatplatform is met name populair onder crypto-enthousiastelingen. Je kunt er duizenden groepen vinden voor specifieke projecten, maar ook nieuwsplatforms zoals Newsbit. De beslissing van Telegram om gebruikers de mogelijkheid te bieden om zonder telefoonnummer te werken was onderdeel van een update van 6 december.

Om deze nieuwe mogelijkheid te gebruiken moeten mensen wel een nummer kopen op de blockchain van Telegram. Hiervoor moet je naar Fragment, een decentraal veilingplatform van Telegram-oprichter Pavel Durov. Fragment verkoop gebruikersnamen en anonieme nummers die alleen werken met Telegram.

Hoe kun je ze kopen?

Om de anonieme accounts voor Telegram te kopen heb je wel Toncoin nodig. Dat zal voor sommige Bitcoin-maximalisten een doorn in het oog zijn. De afkorting TON staat voor The Open Netwerk en is de officiële token van Telegram. Opvallend is dat het platform zijn diensten op dit vlak niet opent voor Amerikanen.

Na het kopen van deze nummers kunnen Telegram-gebruikers deze gebruiken om SMSjes te ontvangen van het platform. Je kunt een nummer kopen op Fragment voor 9 TON, ongeveer 16 dollar, of via de veilingen. Sommige nummers trekken opvallend genoeg de aandacht en leveren veel geld op.

Het nummer “888 8 888” draagt momenteel het hoogste bod van ongeveer 33.075 Toncoin, ter waarde van 60.527 dollar. Je kunt je alleen afvragen in hoeverre het slim is om de aandacht te trekken met een bod van duizenden dollars als het je intentie is om anoniem te blijven. De koper is nog steeds anoniem, maar iedereen weet dat er achter dit getal een rijkaard zit.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?