Exchange Nieuws

Anthony Pompliano: “De implosie van FTX is het resultaat van de markt als rechter, jury en beul”

Bitcoin-podcaster en investeerder Anthony Pompliano is zijn vertrouwen in de toekomst van de industrie niet verloren als gevolg van het omvallen van FTX. Lange tijd werd Sam Bankman-Fried bejubeld als een ‘reddende engel’ voor de industrie, maar inmiddels is dat beeld compleet omgeslagen. Nu wijst Anthony Pompliano de vrije markt aan als de ultieme rechter in de zoektocht naar waarheid.

De kracht van de vrije markt

Het idee van een vrije markt is dat slechteriken en zwakke bedrijven niet lang zullen overleven. In tegenstelling tot wat we in de traditionele financiële wereld zien, is er voor de crypto-bedrijven geen centrale bank die de boel overeind kan houden. Dat zorgt ervoor dat er uiteindelijk alleen partijen en mensen overblijven die daadwerkelijk een goed product verkopen. Een product waar vanuit de markt een duurzame vraag naar is.

“Het voelt contra-intuïtief, maar de vrije markt is een hele goede scheidsrechter. […] Uiteindelijk is het Changpeng Zhao (CEO Binance) geweest die de kracht van de markt gebruikte om FTX neer te halen”, zo spreekt Anthony Pompliano.

Wat dat oplevert is volgens de podcaster een verschoning van de markt. “De goede mensen overleven en de slechte mensen worden eruit gefilterd”, zo gaat hij verder. Anthony Pompliano voegt toe dat hij bedrijven met geld op het platform van FTX had en dat hij een reclame-overeenkomst met het bedrijf had.

Wie is Anthony Pompliano?

Het is goed mogelijk dat je Anthony Pompliano kent van zijn succesvolle podcast, The Pomp Podcast. Verder is de doorgewinterde Bitcoiner oprichter van het in North Carolina gevestigde Morgan Creek Digital Assets. Dit is een beleggingsfonds dat hij in 2018 oprichtte met Mark Yusko. Daarnaast heeft hij ook de Pomp Crypto Jobs website, een soort job-board voor banen binnen de industrie.

Opvallend detail is dat Morgan Creek Digital Assets ook een tijdje in de race was om BlockFi uit de brand te helpen. Uiteindelijk werd er gekozen voor de investering van 680 miljoen dollar van FTX en we weten inmiddels allemaal hoe dat is uitgepakt. In navolging van de problemen bij FTX, is ook BlockFi inmiddels gestopt met zijn dienstverlening en lijkt een faillissement onafwendbaar.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten