Exchange Nieuws

Anthony Scaramucci: Sam Bankman-Fried gaat naar de Hel

SkyBridge Capital directeur Anthony Scaramucci heeft zich uitgelaten over het “verraad” dat hij voelde door de acties van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die hij ooit als een vriend beschouwde. Tijdens zijn toespraak op het Casper Lab’s Blockchain Hub evenement in Davos, Zwitserland, op 16 januari, onthulde Scaramucci dat hij een hechte vriendschap had met Bankman-Fried en zijn familie.

De negende cirkel van de hel

In zijn toespraak verwijst Scaramucci ook naar het boek De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri. “Als iemand Dante Alighieri’s inferno heeft gelezen, dan weet je waar de negende cirkel van de hel voor gereserveerd is […] Die plek in de hel is voor een vriend die met de duivel leeft, de negende cirkel van de hel op het bevroren meer,” aldus Scaramucci. Verder gaf Scaramucci toe dat hij met Bankman-Fried op iemand wedde die hij vertrouwde en dat hij het compleet mis had.

“Ik dacht dat Sam de Mark Zuckerberg van crypto was, maar wat ik niet had zien aankomen was dat hij de Bernie Madoff van crypto was,” zo gaat een gepijnigde Scaramucci verder. Echt geschrokken is Scaramucci niet, want zijn hele carrière wordt gekenmerkt door het nemen van risico en daar horen soms ook missers bij. Ook zijn vertrouwen in crypto is door dit schandaal niet verdwenen, want het faillissement van FTX heeft volgens de investeerder niets mer de technologie te maken.

Juist daarom hebben we crypto

Sterker nog, volgens Scaramucci zijn figuren als Bankman-Fried juist de reden dat crypto bestaat. “Daarom hebben we blockchain en crypto, omdat we proberen een gedecentraliseerde realiteit te bouwen waarin we elkaar niet hoeven te mogen of vertrouwen,” waarmee Scaramucci heel duidelijk de kracht van Bitcoin neerzet. Om met Bitcoin te werken hoef je niet op mensen te vertrouwen, maar vertrouw je op de software die altijd doet wat je daarvan kunt verwachten.

Op dit moment is Scaramucci met zijn SkyBridge Capital bezig met het terugkopen van een belang in het bedrijf van 30 procent dat in september nog aan FTX werd verkocht. Deze deal vond twee maanden voor het faillissement van FTX plaats. Qua timing had het niet veel slechter gekund. Als alle juridische details geregeld zijn, dan kan de terugkoop volgens Scaramucci nog voor de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin