bitcoin koers
Bitcoin

Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen

Anthony Scaramucci verwacht dat steeds meer pensioenfondsen voor Bitcoin zullen kiezen en dat we “nog altijd vroeg” in de adoptiecycus van de digitale munt zitten. Wat dat betreft zou er voor de Bitcoin koers nog veel te winnen zijn.

Deze week werd bekend dat het State of Wisconsin Investment Board, een staatsbedrijf dat de investeringen voor onder meer pensioenfondsen beheert, ongeveer 163 miljoen dollar investeerde in de Spot Bitcoin ETFs.

Pensioenfonds stapt in Bitcoin

De beslissing van de State of Wisconsin betekent overigens niet het eerste pensioenfonds ooit dat in Bitcoin investeerde. Wat dat betreft waren er al andere pensioenfondsen die zichzelf echt een pionier mogen noemen op dit gebied.

Toch denk Scaramucci dat deze stap van de State of Wisconsin dat er snel andere pensioenfondsen zullen volgen.

“Ik denk dat de institutionele adoptie nu gebeurt. De State of Wisconsin kondigde hun investeringen aan. Wij verwachten dat andere pensioenfondsen ook snel instappen. En natuurlijk heeft Bitcoin nu ook de goedkeuring van de wetgevers.

Ik denk dat veel grote institutionele beleggers dat nog misten”, aldus Scaramucci. Hij gelooft took dat Bitcoin nog altijd in de vroege fase van zijn adoptie zit.

Bitcoin in de vroege fase van zijn adoptie

“Soms krijg je veel bulten en schrammen als je vroeg bent. Maar ik denk dat het zich zal uitbetalen om vroeg te zijn met Bitcoin”, aldus Scaramucci.

Het klopt dat we “nog vroeg” zijn, maar we moeten ook niet vergeten dat Bitcoin al enorme stappen heeft gezet. Niet voor niets hebben we nu te maken met een asset met een totale market cap van 1,32 biljoen dollar.

Dan ben je eigenlijk geen kleine jongen meer als asset. Vergeleken met goud heeft Bitcoin nog wel een hoop te groeien.

Goud kent namelijk een market cap van 16,251 biljoen dollar. Wat dat betreft zou Bitcoin nog ruim 10x over de kop kunnen. Al zitten daar natuurlijk ook de niet-monetaire toepassingen van goud bij.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken