Bitcoin (BTC) Oekraïne
Blockchain

Apotheken in Oekraïne maken cryptobetalingen via Binance Pay mogelijk

Apotheken in Oekraïne verwelkomen digitale betalingen terwijl de oorlog in het land aanhoudt. Meerdere grote lokale apotheekketens accepteren inmiddels betalingen in cryptocurrencies.

Crypto-betalingen beschikbaar vanaf vandaag

Zo is onder andere ANC Pharmacy, één van de grootste lokale apotheekketens in Oekraïne, een samenwerking gestart met Binance om crypto-betalingen te introduceren. Vanaf vandaag, 3 januari 2023, kunnen klanten van de apotheekketen met crypto betalen als ze hun online apotheekproducten willen aanschaffen. Dit maakte de apotheekketen bekend via een blogpost op hun website.

In Oekraïne worden meer dan 1.000 apotheken door ANC Pharmacy geëxploiteerd. Ook hebben ze een eigen online apotheekservice. In eerste instantie kunnen klanten in de apotheken in Kiev als eerst met crypto kunnen betalen, maar dit zal snel uitgerold worden naar apotheken in het hele land.

Om met crypto te kunnen betalen, moeten gebruikers de Binance-app wel gedownload hebben. Vervolgens kunnen ze naar de website van de apotheker gaan om daar met crypto te betalen. De bestelling kunnen ze vervolgens ophalen bij een gewenste apotheek.

Binance groeit in Oekraïne

In de afgelopen jaren is Binance steeds groter geworden in Oekraïne en hebben hierdoor diverse samenwerkingen in het land gestart. Klanten van de Oekraïnse supermarktketen genaamd ‘Varus’ kunnen inmiddels hierdoor ook hun boodschappen betalen via Binance Pay als voorbeeld.

Sinds het begin van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is het lanceren van de Binance Card naar verluidt een top prioriteit geweest. Dat dit snel kan, komt gedeeltelijk ook doordat de wetgeving in Oekraïne niet tegen digitale betalingen is. Het gebruik van de Binance Card is legaal in het land. Het is benoemingswaardig dat directe betalingen in crypto’s momenteel nog niet legaal is in het land, maar de Binance Card omzeild dit probleem door alles in fiat-geld uit te betalen. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van Binance in Oekraïne gaat zijn.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers