Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Apple gaat nieuwe functie maken die cryptobetalingen integreert

Apple, zal gebruikers van zijn Apple Pay-platform toestaan ​​transacties uit te voeren met cryptocurrencies. Dit komt met “Tap-to-pay”, een nieuwe functie waarmee iPhone-gebruikers contactloze betalingen kunnen doen aan verkopers die Apple Pay als betaalmethode accepteren. 


De aankomende Tap-to-Pay-functie zal een digitale wallet integreren

Apple verklaarde in een persbericht dat de Tap-to-Pay-functie, die in de VS zal worden uitgerold, alle verkopers in staat zal stellen hun iPhones “naadloos en veilig” te gebruiken als een pinapparaat. Naast de integratie van digitale wallet, stelt Tap-to-pay handelaren ook in staat betalingen te accepteren die zijn gedaan met contactloze creditcards en betaalpassen zonder dat er een extra pinapparaat nodig is. De functie komt overeen met Near Field Communication (NFC) om contactloze betalingen mogelijk te maken.

Jenifer Bailey, vice-president van Apple Pay vertelt:

Nu steeds meer consumenten met hun mobieltjes betalenn, biedt Tap-to-Pay op iPhone bedrijven een veilige, persoonlijke en gemakkelijke manier om contactloze betalingen te accepteren. Ook zal het enieuwe kassa-ervaringen te ontgrendelen met behulp van de kracht, veiligheid en gemak van de iPhone.”

Apple werkt samen met toonaangevende betalingsplatforms en app-ontwikkelaars om de functie uit te rollen. De verklaring vermeldt dat contactloze kaarten van American Express, Discover, MasterCard en Visa beschikbaar zullen zijn bij de uitrol. De functie staat open voor andere app-ontwikkelaars om te integreren.

Verschillende digitale wallets zoals die van Coinbase en Crypto.com bieden al contactloze kaarten voor betalingen. Deze crypto-exchanges kunnen Tap-to-pay integreren, zodat gebruikers crypto gemakkelijk in realtime kunnen converteren naar dollars voor betalingen.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto-adoptie groeit bij betalingsproviders

Apple Pay is slechts het meest recente betalingsplatform dat interesse toont in het integreren van crypto. Visa, PayPal en MasterCard hebben hun crypto-betalingsintegraties uitgerold. Cash App, het betalingsplatform van Jack Dorsey, heeft onlangs Bitcoin-betalingen geïntegreerd via het Lightning Network.

Evenzo maken traditionele financiële instellingen ook stappen om cryptobetalingen te accepteren. Aanbieder van Bitcoin-betalingsoplossingen, NYDIG, heeft verschillende belangrijke partnerschappen aangekondigd waarmee traditionele banken hun klanten Bitcoin-handels- en bewaardiensten kunnen aanbieden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten