Apple nieuws, Tech

Apple overweegt integratie van ChatGPT in iPhones

De integratie van geavanceerde AI-mogelijkheden in smartphones is in volle gang, en Apple lijkt een grote stap te zetten met de mogelijke integratie van ChatGPT in iOS 18.

Deze ontwikkeling zet Apple in directe concurrentie met Google, dat al zijn eigen AI-chatbot, Gemini, heeft. De gesprekken met OpenAI lijken vergevorderd te zijn, terwijl die met Alphabet (het moederbedrijf van Google) nog in de beginfase verkeren.

Apple en OpenAI dichtbij deal voor ChatGPT in iOS 18

Apple is volgens ingewijden in de laatste fase van onderhandelingen met OpenAI om functies van ChatGPT op de iPhone te integreren. Als de deal rondkomt, worden deze functies naar verwachting toegevoegd aan iOS 18, de volgende software-update voor iPhones. Dat meldde Bloomberg op 11 mei.

Apple is overigens ook in gesprek met Alphabet, het moederbedrijf van Google, over een mogelijke integratie van de chatbot Gemini. Die gesprekken zouden echter minder vergevorderd zijn.

Het is nog onduidelijk of gebruikers deze nieuwe AI-functies kunnen uitschakelen op hun iPhones. Vorig jaar gingen er nog geruchten dat Apple intern het gebruik van ChatGPT beperkte uit vrees voor datalekken. Ook is het nog onduidelijk wat we precies van deze functionaliteiten kunnen verwachten.

All-in op kunstmatige intelligentie

Recent zijn er ook steeds meer berichten dat Apple hard bezig is om een eigen afdeling voor kunstmatige intelligentie (AI) op te richten. Op 30 april kwam het ook naar voren dat Apple experts van Google wegkaapte om een eigen team van AI- en machine learning-experts te vormen.

Naast het aantrekken van AI-experts, heeft Apple onlangs ook twee Zwitserse AI-startups overgenomen. Dit leidde tot de opening van een geheimzinnig laboratorium in Zürich, genaamd “Vision Lab”.

Zo is het in ieder geval duidelijk dat men zich bij Apple realiseert dat ze iets moeten met kunstmatige intelligentie. Het klinkt in ieder geval super interessant om ChatGPT te kunnen gebruiken op iPhones, al is het nog niet helemaal duidelijk in welke vorm dat zal zijn.

Zie jij het zitten om ChatGPT op je telefoon te gebruiken?

Tech nieuws

Europese Investeringsbank roept op tot meer innovatiefinanciering om technologisch leiderschap te versterken
Google-moederbedrijf Alphabet meldt winststijging van 28,6% in tweede kwartaal 2024
CrowdStrike opnieuw 13% omlaag na wereldwijde IT-storing
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli