Binance
Exchange

Arcane Research: “Binance is de grote winnaar van 2022”

Het jaar 2022 is een jaar vol met crises en implosies geworden voor de crypto-industrie. Onder meer met het omvallen van FTX, Celsius en natuurlijk de implosie van Terra. Als we de data van Arcane Research mogen geloven, dan is Binance de grote winnaar van het afgelopen jaar. Het beursplatform van Changpeng Zhao domineert werkelijk een groot deel van de industrie.

De dominantie van Binance

Op 28 december 2022 slaagde Binance erin om 92 procent van de spotmarkt van Bitcoin te bemachtigen. Dit betekent dat wereldwijd 92 procent van de Bitcoin aan- en verkopen op de spotmarkt op het platform van Binance plaatsvinden. Dat is gigantisch en dat geeft aan hoe machtig het beursplatform van Changpeng Zhao is geworden na het omvallen van FTX. In principe waren ze al de grootste, maar ze hebben hier alleen maar extra marktaandeel door gekregen.

“Behalve Binance zijn er in 2022 geen andere duidelijke winnaars als het gaat over de dominantie in de crypto-markt. Het maakt niet uit hoe je er naar kijkt in het kader van de handelsactiviteit. Binance is de crypto-markt”, aldus Arcane Research.

Aan de start van 2022 was de spot-dominantie van Binance nog 45 procent, wat betekent dat deze door het jaar heen is verdubbeld. Wat dat betreft zou het vreemd zijn als Changpeng Zhao de financiële huishouding van zijn beursplatform niet op orde heeft. Binance heeft gesjoemel met de cijfers en assets van klanten niet nodig om winst te maken, zou je zeggen.

Belangrijke overnames

Behalve het omvallen van FTX, speelde ook de slimme overnames van Binance een rol in de groei van het beursplatform. Zo nam het onder andere het Japanse handelsplatform Sakura Exchange BitCoin over en zit het Indonesische Tokocrypto in hun portfolio. Binance is verder een van de weinige beursplatformen van 2022 die het personeelsbestand wist uit te breiden. Waar de rest moest ontslaan, koos Binance ervoor om extra mensen aan te nemen.

Vooruitkijkend op het nieuwe jaar, verwacht Arcane Research dat Binance weer handelskosten zal rekenen over Bitcoin-transacties. Op het moment van schrijven betaal je over de spothandel in Bitcoin geen transactiekosten bij Binance. Ook dat heeft bijgedragen aan de groei van het aantal gebruikers van het platform. Binance hoopt mensen te lokken met de goedkope handel in Bitcoin, om ze vervolgens andere producten te verkopen.  

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen