Altcoin Nieuws, Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Arcane Research publiceert zijn crypto voorspellingen voor 2022

Het blockchain onderzoeksbureau Arcane Research heeft zijn prijsvoorspellingen gedaan voor de cryptomarkt in 2022.


‘Bitcoin gaat de S&P 500 overtreffen in 2022’

Het rapport richt zich op Bitcoin en Ethereum. Daarnaast richt het zich ook op andere belangrijke munten, gedecentraliseerde financiën (DeFi), meme-coins, niet-vervangbare tokens (NFT) en derivaten.

In het rapport van Arcane is te zien dat Bitcoin in 2021 beter heeft gepresteerd dan de S&P 500. De Bitcoin prijs is met 73% gestegen, terwijl de S&P 500 dit jaar met 28% is gestegen. Arcane gelooft dat de Bitcoin deze prestatie volgend jaar zal voortzetten. De S&P 500-index bestaat uit de 500 grootste bedrijven die genoteerd staan bij Amerikaanse beurzen.

Arcane zag ook de enorme winsten van Binance Coin (BNB) dit jaar. Binance Coin kende een piek van ongeveer 1600% in mei en rondt het jaar af met 1344%. Op basis hiervan, de groei in marktkapitalisatie van altcoins zoals Solana en Terra en de NFT rage, stellen de analisten dat Ripple en Cardano de top 10-lijst zullen verlaten.

Ethereum presteerde dit jaar beter dan Bitcoin met een winst van 455% ten opzichte van 73%. Echter presteerden andere layer-one blockchains beter dan Ethereum. Terra Luna eindigt 2021 met een stijging van 14,823% en Fantom is met 13,549% gestegen.

Prestaties cryptomunten – Bron: Tradingview

NFT’s, EFT’s en de hashrate

Dit jaar speelde de verkoop van NFT’s en blockchain-spellen zoals Splinterlands en Alien Worlds een grote rol in de crypto wereld. Volgens DappRadar hebben de spellen ongeveer 526.000 dagelijkse actieve gebruikers. Arcane voorspelt dat traditionele gamingmerken zich zullen richten op de NFT wereld in 2022 en zullen profiteren van de snelgroeiende markt.

Op 14 april van dit jaar ging Coinbase naar de beurs. Momenteel heeft de exchange een marktkapitalisatie van $72 miljard. De vijf grootste listings van cryptobedrijven die nog komen in 2022 hebben momenteel allemaal een waarde van meer dan $1 miljard. Arcane gelooft dat er een aantal andere zullen zijn met een waarde van meer dan $5 miljard. Een voorbeeld hiervan is crypto-exchange Bullish, die momenteel wordt gewaardeerd op $9 miljard.

Ook werden er verschillende Bitcoin-futures exchange-traded funds (ETF) gelanceerd in 2021. Ze hebben momenteel gezamenlijk ongeveer 846.309 Bitcoin en Arcane zegt dat de groei zich in 2022 zal voortzetten.

Bron: Bytetree

De verschuiving van de Bitcoin hash rate

Toen China Bitcoin mining verbood, daalde de wereldwijde Bitcoin hash rate flink. Echter herstelde het zich daarna bijna net zo snel. Nu leiden de Verenigde Staten de wereldwijde hash rate, gevolgd door Kazachstan en Rusland. Arcane gelooft dat crypto-miners zich nog verder zullen verspreiden in regio’s zoals Latijns-Amerika.

Bron: Cambridge Centre For Alternative Finance

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten