argentinie
Stablecoin

Argentijnse provincie staat miljoenen mensen toe hun belasting met stablecoins te betalen

De provincie Mendoza in Argentinië ondersteunt nu stablecoins als betaalmiddel voor belastingen, zo kondigde het op zaterdag aan. De Mendoza Tax Administration geeft zijn grofweg twee miljoen inwoners meer online betaalmogelijkheden voor hun belastingen in een poging om te moderniseren en innoveren.

USDT en DAI

In een 11-pagina’s tellend document waarin het nieuwe betaalproces staat omschreven, worden specifiek het USDT van Tether en DAI van MakerDAO laten zien als opties. Belastingbetalers kunnen hun Binance, Ripio, Buenbit, Bitso, Lemon of Bybit crypto wallets gebruiken om de belasting over te maken. De website van de belastingdienst genereert een QR-code die gebruikers kunnen scannen met hun crypto-wallet.

Zodra de Argentijnse belastingdienst de crypto heeft ontvangen, converteert het deze naar pesos en krijgen de betalers een bonnetje van de transactie. Opvallend is dat het betaalportaal op de website van de overheid de logo’s van Bitcoin en Ethereum gebruikt. Tot nu toe is het echter niet mogelijk om andere munten dan stablecoins te betalen.

Grote provincie in Argentinië

De provincie Mendoza bevindt zich in het westen van Argentinië, ten zuiden van San Juan en ten oosten van de republiek van Chili. Het is de op drie na grootste provincie van Argentinië met een populatie van 1,7 miljoen inwoners. De mogelijkheid om de belasting met dollars te betalen is interessant voor de inwoners van Mendoza, omdat Argentinië al jaren wordt geplaagd door extreme inflatie. Op het moment van schrijven dealt het land met een inflatie van 64 procent.

Wat dat betreft is het geen verrassing dat de provincie Mendoza het als een oplossing ziet voor de bevolking om Amerikaanse dollar te gebruiken. Het is niet zo dat Amerika op dit moment geen inflatie kent, die ligt namelijk op 8,5 procent. Dat is echter een stuk lager dan de 64 procent waar ze momenteel mee moeten dealen in Argentinië.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?