Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Zuid-Amerika ziet eerste spelersverkoop in profvoetbal met USDC

Deze week heeft São Paulo, één van de grootste voetbalteams van Brazilië, met Giuliano Galoppo een speler van het Argentijnse Banfield gekocht met USD Coin. Voor het eerst in de geschiedenis transfereert hiermee een voetbalspeler in ruil voor een stablecoin. Thales Araújo de Freitas, CEO van Bitso, de exchange die de transactie faciliteerde, noemt het een “historisch moment voor Bitso, São Paolo en het Zuid-Amerikaanse voetbal.”

Geen grote verrassing

Het is geen grote verrassing dat São Paolo de eerste voetbalclub is die met crypto een speler koopt. In januari is Bitso namelijk als sponsor aangesloten bij de club. De transfer met USDC is ongetwijfeld onderdeel van de sponsorovereenkomst van São Paulo met Bitso. In november startte Bitso een samenwerking met Circle, de partij achter USDC, om een internationaal overboekingsplatform te lanceren.

Dat is tot op heden een succesvolle samen werking, want de eerste helft van 2022 heeft het platform tussen de Verenigde Staten en Mexico al voor 1 miljard dollar aan transacties verwerkt. Dat is een stijging van 400 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2021. Tot het einde van het jaar verwachten Bitso en Circle nog eens voor 1 miljard dollar aan transacties te verwerken.

Probeert Banfield restricties te omzeilen?

In Argentinië heeft de transactie een behoorlijke commotie veroorzaakt. Er zijn namelijk mensen die de voetbalclub Banfield ervan beschuldigen met deze transactie de restricties van de centrale bank te omzeilen. Het is bedrijven in Argentinië namelijk verplicht om Amerikaanse dollar binnen vijf dagen na een transactie in de Argentijnse peso om te zetten.

Het gebruik van USDC om deze restrictie te omzeilen lijkt een slimme zet, aangezien de centrale bank nergens het woordje “crypto” heeft gebruikt. Dat zou lucratief zijn voor Banfield, aangezien ze van de centrale bank slechts 131 pesos per dollar krijgen, terwijl de Amerikaanse dollar op de markt goed is voor 300 pesos. Daarmee probeert de centrale bank kunstmatig de koers van de Argentijnse peso hoog te houden.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten