Blockchain Nieuws

Ark Invest CEO verwacht prachtig Crypto herstel dit jaar

Cathie Wood, de CEO van het in 2021 nog zo succesvolle Ark Invest, verwacht dat de crypto-industrie dit jaar een renaissance doormaakt. Dit verwacht Wood, omdat de inflatie langzaam terugvalt en de Federal Reserve volgens haar van koers moet wijzigen. De Federal Reserve is de Amerikaanse centrale bank, die het afgelopen jaar natuurlijk de rente stevig verhoogden.

Positieve signalen

In een videoblog van Ark Invest begon Cathie Wood met een schets van de macro-economische situatie. Ze zei daarin daat er allerlei positieve signalen te vinden zijn die erop wijzen dat de inflatie terugzakt. Dat suggereert volgens haar dat de missie van de Federal Reserve er bijna opzit en ze mogelijk weer aan renteverlagingen kunnen denken. Overigens strookt dat niet helemaal met het verhaal van de Federal Reserve zelf, die verwachten namelijk voor het gehele jaar 2023 geen renteverlagingen.

Wood zegt echter dat haar investeringsfirma verwacht dat de inflatie in 2023 al richting de doelstelling van 2 procent zakt. Daar blijft het echter niet bij, want zij ziet het ook gebeuren dat de inflatie onder dat niveau komt en zelfs negatief wordt. Dit baseert ze op het feit dat de geldhoeveelheid sinds het strenge beleid van de Federal Reserve gedaald is. De markt wacht nu op een signaal van de Federal Reserve, die Wood voor de eerste helft van 2023 al verwacht.

Opvallende actie

Overigens lijkt het erop dat Ark Invest de opleving van Bitcoin voor nu even ziet pauzeren. Het verkocht namelijk een gigantische bak aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dat is het Bitcoin-fonds van Grayscale, dat ruim 600.000 Bitcoin bezit voor de investeerders. Met het geld van de verkoop besloot Ark Invest wederom aandelen van Coinbase te kopen. In totaal kocht het met het geld van GBTC 320.000 aandelen in Coinbase.

Die aandelen schrijven op dit moment een waarde van ongeveer 17,6 miljoen dollar. Ergens is het vreemd om Bitcoin te verkopen en vervolgens aandelen Coinbase te kopen. Die twee assets zijn immers behoorlijk aan elkaar verbonden, al hangen er aan Coinbase nog wel wat complexere risico’s dan aan Bitcoin. 

Blockchain nieuws

Saudi-Arabië & The Sandbox werken samen voor toekomstige Metaverse-plannen
Decentraal alternatief voor Twitter laat gebruikers Bitcoin verdienen
Revolut lanceert crypto stakingdienst in VK en EER
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten