Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Atari creëert nieuwe blockchain-divisie

Als onderdeel van een organisatorische shuffle binnen het gamingbedrijf Atari is een nieuwe blockchain-divisie opgericht.


Atari Gaming & Atari Blockchain

Het gamingbedrijf heeft de oprichting van twee nieuwe divisies aangekondigd: Atari Gaming en Atari Blockchain. De eerste divisie zal zich naar verluidt voornamelijk gaan richten op het voortzetten van het ontwikkelingswerk van de Atari-catalogus.

Atari Blockchain zal zich op zijn beurt vervolgens gaan richten op het aanboren van opkomende kansen op het gebied van gaming en blockchain-technologie. Met wereldwijd circa 2.7 miljard gamers, biedt dit mogelijk grote kansen voor de integratie van de blockchain-technologie. Naar verluidt zal Frédéric Chesnais, de huidige CEO van het bedrijf, de blockchain-divisie gaan leiden. Hierdoor zal zijn positie als CEO vervuld gaan worden door Wade J. Rosen, momenteel nog de voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.


Integratie gaming-ecosysteem aanpakken

Met de blockchain-divisie wil het bedrijf de integratie van zijn eigen Atari Token (ATRI) binnen het gaming-ecosysteem van het bedrijf gaan aanpakken. Met deze integratie wordt de blockchain-technologie gecombineerd met de gaming-industrie, waardoor onder andere verschillende in-game objecten tussen de aangesloten games kunnen worden gewisseld.

De gaminggigant is verantwoordelijk geweest voor het pionieren van videogameconsoles voor thuis in de jaren zeventig. Toch wil het bedrijf zichzelf blijven door ontwikkelen, waardoor het nu ook de blockchain-technologie uitgebreid onderzoekt en inzet. Hiernaast is Atari ook nog een partnerschap aangegaan met een aantal startups die werkzaam zijn in de blockchain-gaming en NFT-metaverse landschappen. Hiermee maakt het bedrijf grote stappen binnen de blockchain-gaming-wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten