Atari en Litecoin werken samen aan gaming en crypto

Atari, bekend van de vroegere spelcomputers, is gaan samenwerken met de Litecoin Foundation. Gezamenlijk gaan ze werken aan de cryptocurrency Litecoin (LTC) als betaalmiddel in games. Mogelijk volgen er meer cryptocurrencies in de toekomst.


Litecoin als betaalmiddel

Dit maakte de Litecoin Foundation bekend door middel van een blog-bericht op haar website.

Hieruit werd duidelijk dat het partnerschap meerdere gebieden samen zal gaan verkennen. Een hiervan is het gebruik van LTC binnen een aantal verschillende gaming-platforms binnen het gehele Atari-ecosysteem.

Hiernaast heeft Atari ook haar eigen token geïmplementeerd, genaamd de Atari-token. Litecoin zal naar verwachting voornamelijk de betaalmethode zijn om deze aan te kunnen schaffen. Deze tokens kunnen vervolgens binnen het hele Atari-ecosysteem worden ingezet.


Atari VCS-Gameconsole

Tevens zal Litecoin een betaaloptie worden voor de langverwachte Atari VCS-Gameconsole. Mochten gebruikers ervoor kiezen om Litecoin te gebruiken als betaalmiddel, ontvangen zij allemaal een korting.

Met deze nieuwe gameconsole kunnen gebruikers honderden zowel moderne als klassieke videogames spelen tot maximaal 4K-video. Gebruikers kunnen hiernaast ook hun eigen games en apps maken en deze uploaden. Deze game of app komt vervolgens in de Atari-store terecht waardoor alle andere gebruikers hier ook toegang tot krijgen. Hierdoor vindt je veel variatie in de games die hierop beschikbaar zijn.


Verheugd & Geprezen

De Litecoin Foundation is verheugd op de nieuwe samenwerking. Deze samenwerking biedt veel mogelijkheden die niet alleen voor Litecoin en cryptocurrencies over zijn algemeen goed zijn, maar ook voor de gaming-industrie en de fans van Atari, aldus Charlie Lee, algemeen directeur van de Litecoin Foundation.

Litecoin werd door Atari geprezen voor het gebruiksgemak en de lage transactiekosten op het LTC-netwerk. Hierdoor is de nummer 7 cryptocurrency naar verluidt perfect voor het gebruik naast de Atari-token en in andere (gaming)-projecten.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken