Cryptocurrency

Auditor KPMG lanceert hulptool voor Crypto-activabeheer

Er is een nieuwe reeks tools ontwikkeld door KPMG die hulp bieden bij zowel traditionele financiële bedrijven als fintech-startups voor het beheer van cryptocurrency-activa.


Chain Fusion

Met hun nieuwe product richt KPMG zich op institutionele klanten met hun nieuwe Chain Fusion-product. Dit product biedt klanten een mogelijkheid aan om hun assets te beheren op een manier die in overeenstemming komt met de regelgeving rond financiële rapportage, beveiliging en verwerkingsbehoeften.

Via het dashboard van het product kunnen klanten diverse gegevens verzamelen en ordenen, dit van zowel traditionele systemen als beurs of van blockchain-databases.

Naar verluidt is het product ongeveer een jaar in ontwikkeling geweest voordat het uitgebreid werd getest en de daadwerkelijke toolset werd gebouwd.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Infrastructuur fundamenteel anders

Dat de infrastructuur van traditionele banken en cryptocurrency gerelateerde bedrijven volledig anders zijn is niet ondenkbaar. Alhoewel ze een soortgelijk probleem oplossen, wordt dit op een compleet andere manier aangepakt. Hetzelfde probleem vindt plaatst wanneer je een blockchain-systeem wil verbinden met een traditioneel systeem.

De Chain Fusion-oplossing probeert dit probleem op te lossen. De kernservice hiervan creëert wezenlijk eigenlijk een gestandaardiseerd gegevensmodel voor alle transacties die door een organisatie wordt uitgevoerd. Dit is ongeacht of dit blockchain-betalingen zijn of niet.

Het gevolg hiervan is dat geavanceerde analyses kunnen worden uitgevoerd op de verzamelde data. Hiervoor zijn ook al meerdere use-case modules ontwikkeld door KPMG. Een voorbeeld hiervan is ervoor zorgen dat gegevens op een blockchain overeenkomen met informatie die is vastgelegd in de boeken van een entiteit.


Uitdagingen op de loer

Toch stonden er diverse uitdagingen voor het uiteindelijke resultaat. Zo moest een veilige manier worden gevonden om gegevens uit databases te halen, inclusief blockchain-informatie. Deze data moest uiteindelijk ook ingezet kunnen worden en dus bruikbaar zijn. Dit is nu gelukt. Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf data van meerdere bedrijven bij elkaar gevoegd om zo tot een gezamenlijk eindpunt te komen. Het is echter niet bekend hoeveel bedrijven exact zijn bijgevoegd in het Chain Fusion-product.