Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Australische senaatscommissie: nationaal blockchain-kadaster overwegen waard

Via een nieuw gepubliceerd rapport afkomstig van een Australische senaatscommissie wordt opgeroepen tot een nationaal blockchain-kadaster, over meer duidelijkheid over wetten die betrekking hebben tot slimme contracten en de voortdurende inspanningen om internationale normen voor DLT op te stellen.


Op zijn minst serieuze overweging waard

Het rapport biedt in totaal 23 aanbevelingen aan over de blockchain-technologie, over consumentengegevens en over vennootschapsbelasting. Vijf van deze 23 aanbevelingen hebben op specifiek de blockchain betrekking.

Een advies was om een door de blockchain aangedreven nationaal kadaster op zijn minst serieus overwogen moet worden. De blockchain biedt dan ook een enorm potentieel aan ten aanzien van efficiëntie op het gebied van kadasters. Hoeveel dit precies in Australië zou opleveren moet onderzocht worden, aldus het rapport.


Nog geen concreet plan op tafel

De commissie benadrukte de belangrijkheid van duidelijkheid over de wetten. Momenteel speelt er in Australië namelijk een enorme onzekerheid over slimme contracten en de Australische wetgeving, wat eventueel voor belemmeringen kan zorgen voor de ontwikkelingen op de Australische markten.

Het lijkt er op dit moment echter niet op dat er al een concreet plan is gemaakt door deze commissie om dit aan te pakken. In plaats hiervan, adviseerde ze de Australische overheid om te overwegen hoe er meer duidelijkheid gegeven kan worden over de status van slimme contracten en de huidige wetgeving en hoe dit het beste kan worden verbeterd.

De commissie is hiernaast ook van plan om te gaan bekijken hoe kapitaalwinsten worden toegepast op crypto-transacties en naar mogelijke regelgevingsimplicaties van digitale valuta’s en stablecoins van centrale banken. Hiermee zijn de eerste stappen naar een duidelijke en mogelijk crypto-vriendelijke regelgeving gezet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten