avalanche
Avalanche

Avalanche blijft overeind in rode cryptomarkt

Vrijwel de volledige top 10 van de cryptomarkt staat vandaag zwaar in het rood. Bitcoin en Ethereum daalden vannacht allebei plotseling met ongeveer 5 procent, maar Avalanche (AVAX) weet zich tot nu toe heel sterk te houden.

Avalanche presteert de afgelopen weken sowieso goed in vergelijking met de rest van de markt.

De hype rondom Avalanche

Avalanche is net als Ethereum een smart contract platform en doet het de afgelopen weken zeer goed. Zo steeg de munt de afgelopen zeven dagen met 55 procent en staat er zelfs voor de afgelopen 24 uur nog een koersstijging van 5,41 procent op de borden.

Met de huidige market cap van 12,78 miljard dollar staat Avalanche op plek 10 op CoinMarketCap.

Het is bijzonder om te zien dat dit project zich zo sterk weet te houden, ondanks dat de rest van de markt momenteel harde tikken krijgt.

Meestal zie je dat de markt over de gehele linie in het rood springt als Bitcoin een klap omlaag krijgt, maar Avalanche is momenteel blijkbaar sterk genoeg om dat op te vangen.

Waarom doet Avalanche het zo goed?

Avalanche lijkt het momenteel goed te doen, omdat er meerdere narratieven rond de munt spelen die bullish zijn. Zo focust het platform zich bijvoorbeeld op gaming en blockchain, wat op dit moment een populaire tak van sport is.

Verder zit Avalanche ook bovenop de revolutie van het tokeniseren van assets uit de fysieke wereld.

Volgens Unit Network is dit een belangrijke reden voor de koersexplosie van 166 procent in één maand tijd voor Avalanche.

Nu is de grote vraag natuurlijk of het smart contract platform dit positieve momentum kan vasthouden als de rest van de markt in de problemen komt. Al is het ook nog maar de vraag of we daadwerkelijk in de problemen komen.

Het kan ook zomaar zijn dat de correctie weer snel wordt opgekocht. Zeker als er bijvoorbeeld positief nieuws komt over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten