Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Avalanche stijgt met 10% en staat nu in top 10 munten

Avalanche is een van de weinige cryptocurrencies die een goede week heeft. De prijs is vandaag opnieuw met 10% gestegen waardoor de AVAX token nu zelfs bij de top 10 meest waardevolle tokens behoord.


De AVAX prijs stijgt met 10% vandaag

Avalanche is een van de grote winnaars van de tweede helft van 2021. De AVAX token is in minder dan zes maanden tijd gestegen van ongeveer $10, tot de huidige prijs van $115. En, dankzij een prijsstijging van 31% deze week is de munt nu de op 8 na grootste cryptomunt ter wereld.

AVAX 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de AVAX prijsstijging?

Er zijn een paar redenen voor de prijsstijging. De meest recente is de aankondiging van 14 december door Circle. Daaruit bleek dat zijn USDC stablecoin beschikbaar zal worden op het Avalanche netwerk, wat een boost van liquiditeit zou geven aan het opkomende netwerk.

Ook heeft de maker van Avalanche, genaamd Ava Labs, de afgelopen maanden aan een aantal nieuwe ontwikkelingen gewerkt. Zo is het Avalanche-mainnet in september live gegaan, waardoor de munt bruikbaar is. Bovendien was het mainnet volledig geladen met smart contract-functionaliteit, zodat ontwikkelaars er meteen gedecentraliseerde applicaties op konden bouwen.

DeFi en NFT’s zijn dit jaar ook steeds populairder te worden. Ondanks dat ze grotendeels draaien op het Ethereum netwerk zoeken steeds meer ontwikkelaars naar snelle alternatieven zoals Solana en Avalanche. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat durfkapitalisten veel geld hebben geïnvesteerd in de Avalanche Foundation.

Al met al zien we dus dat het netwerk razendsnel aan populariteit wint. De vraag is nu of Avalanche deze geweldige opmars ook in 2022 door kan zetten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten