Ethereum Nieuws

Axie Infinity-landperceel wordt voor recordbedrag van $2,48 miljoen

Een extreem zeldzaam stuk virtueel land in het cryptospel Axie Infinity is onlangs verkocht voor 550 Ethereum (ETH). Dat is meer dan $2,48 miljoen waard tegen de huidige prijzen. Het stuk “Genesis”-land is een van de zeldzaamste in het spel.

Digitaal land op Axie Infinity
Het perceel van “Genesis” land – Bron: Axie Marketplace.

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity is een spel waarin spelers Axies (Dit zijn kleine pokemon achtige wezens), kunnen verzamelen. Ook kunnen ze de Axies met elkaar laten vechten om de Smooth Love Potion (SLP) cryptocurrency te verdienen. 

In-game-items, inclusief percelen en de Axies zelf, worden vertegenwoordigd door NFT’s. Dit zijn cryptografisch unieke activa die kunnen worden gebruikt om het eigendom van digitale inhoud te bewijzen.

De game heeft het afgelopen jaar bekendheid gekregen en werd de meest verhandelde NFT-collectie ooit in het derde kwartaal van 2021. Het had een handelsvolume van meer dan $2,5 miljard. De populariteit is deels te danken aan het play-to-earn-mechanisme, waardoor gamers in landen als de Filippijnen zelfs hun brood verdienden door het spel te spelen. Tijdens een conferentie merkte Axie Infinity mede-oprichter Aleksander Leonard Larsen op dat de game nu ongeveer twee miljoen dagelijkse actieve spelers heeft.


De metaverse wordt steeds groter

NFT-aangedreven games zoals Axie Infinity worden beschouwd als pioniers van de metaverse. De metaverse is een digitale omgeving waarin gebruikers zich verplaatsen tussen virtuele werelden en met anderen communiceren via aanpasbare avatars. NFT’s worden gezien als een cruciale bouwsteen in de metaverse. Ze stellen gebruikers in staat eigendom te worden van virtuele items zoals percelen, avatars en artefacten, en zal ze uiteindelijk in staat stellen die items tussen verschillende virtuele werelden te verplaatsen.

In een vrijgegeven rapport beschreven analisten van Grayscale de kansen die worden geboden door de metaverse, of wat het rapport “Web 3.0 Virtual Cloud Economies” noemt.

“Het mobiele internet van Web 2.0 veranderde hoe, waar, wanneer en waarom we internet gebruikten”, schrijft Grayscale. Dit veranderde op zijn beurt de producten, diensten en bedrijven die we gebruikten, wat onze bedrijfsmodellen, cultuur en politiek veranderde – de Web 3.0 Metaverse heeft het potentieel om hetzelfde te doen.” 

Tabel met verschillen tussen verschillende iteraties van internet
Bron: Grayscale.

Grayscale gaat zelfs zo ver om de metaverse te waarderen op maar liefst $1 biljoen.

De kans om de Metaverse tot leven te brengen, kan een jaarlijkse omzet van meer dan $1 biljoen waard zijn. Het kan concurreren met Web 2.0-bedrijven met een marktwaarde van ongeveer $15 biljoen vandaag”, schrijven ze.

Het enthousiasme voor het metaverse lijkt zeker te groeien. Verschillende metaverse-gecentreerde cryptocurrencies bereikten de afgelopen dagen recordhoogten. En met Grayscale die beweert dat de Metaverse nog “in de kinderschoenen staat”, zal de industrie waarschijnlijk meer miljoenen dollars verkopen aan kostbaar virtueel onroerend goed.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten