Newsbit

DBS Bank Sign

Aziatische bank DBS is te vroeg met Bitcoin-handelsaankondiging

DBS Bank Sign

De grootste bank van Zuidoost-Azië kondigde aan dat het Bitcoin, Ethereum, XRP en Bitcoin Cash handel mogelijk zal maken. Echter, niet lang daarna verwijderden ze het bericht.


Aankondiging haastig verwijderd

DBS heeft een aankondiging gepubliceerd en vervolgens verwijderd dat het een fiat-to-cryptocurrency-exchange voor Bitcoin, Ethereum en XRP lanceert.

De haastig verwijderde aankondiging onthulde dat “DBS Digital Exchange” wordt ondersteund door de in Singapore gevestigde commerciële en retailbank en door de Monetary Authority of Singapore.

Volgens de aankondiging zal de exchange geen cryptocurrencies vasthouden:

“In tegenstelling tot de meeste digitale exchanges van vandaag, heeft DBS Digital Exchange geen digitale activa. In plaats daarvan bewaart het alle digitale activa bij DBS Bank, wereldwijd erkend voor zijn bewaarservices.”

De bank heeft een institutionele bewaaroplossing geïmplementeerd. Deze heet DBS Digital Custody en is gemaakt om de activa van klanten te beschermen, aldus de aankondiging.

DBS Digital Exchange is ook van plan om in de toekomst security tokens te ondersteunen. Dit zijn “beursgenoteerde cryptografische tokens die worden ondersteund door echte activa zoals aandelen, fysieke eigendommen en zelfs kunst.

“Ik weet nog niet zeker of BTC overdraagbaar is, maar desondanks een stap in de goede richting”, zegt Changpeng Zhao. Zhao is de CEO van Binance, de grootste cryptocurrency exchange op basis van marktkapitalisatie.


Meer goed nieuws voor Bitcoin

De actie van DBS vormt een aanvulling op een reeks goede berichten die onlangs de cryptocurrency-industrie hebben bereikt. Vorige week kondigde PayPal aan dat het crypto zou integreren. Daarnaast kondigden MicroStrategy, een beursgenoteerd business intelligence-bedrijf, en Jack Dorsey’s mobiele betalingsbedrijf Square eerder deze maand grote investeringen in Bitcoin aan.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top