Bitcoin

PayPal kan acceptatie van Bitcoin een kickstart geven

Het besluit van PayPal om cryptocurrencies te gaan ondersteunen, wordt door experts genoemd als een keerpunt voor de crypto wereld.


Een keerpunt in de industrie

PayPal zorgde gisteren voor opschudding in de crypto wereld. De online betalingsgigant kondigde aan dat zijn klanten binnenkort Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en uitgeven. Naast een flinke koersstijging, wordt de stap van PayPal geprezen als een stap richting de mainstream.

De aankondiging van PayPal

Volgens Statista heeft PayPal nu meer dan 346 miljoen gebruikers. Zelfs als de nieuwe crypto functies in eerste instantie alleen beschikbaar zullen zijn voor inwoners van Amerika, is dat nog steeds een aanzienlijk aantal mensen dat zal worden blootgesteld aan crypto.


346 miljoen PayPal-gebruikers hebben toegang tot Bitcoin

Zoals blijkt uit gegevens die zijn verzameld door het Australische digitale marketingbureau E-Web Marketing, komt ongeveer 43% van de PayPal-gebruikers uit Amerika. Misschien nog belangrijker is dat 87% van de millennials in de VS PayPal gebruikt voor het ontvangen en verzenden van geld. Bij de lancering van het crypto product kunnen ongeveer 150 miljoen mensen cryptocurrencies kopen, verkopen en uitgeven in de vertrouwde omgeving van hun PayPal-wallet.

Het aantal totale actieve gebruikersaccounts van PayPal van Q1 2010 tot Q2 2020
Het aantal totale actieve gebruikersaccounts van PayPal van kwartaal 1 2010 tot kwartaal 2 2020 (in miljoenen) – Bron: Statista

Dit enorme aantal doet het aantal gebruikers van concurrerende digitale betaaldiensten in het niet vallen. De Cash App, ontwikkeld door Jack Dorsey, heeft bijvoorbeeld gemiddeld 30 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Populaire crypto handelplatforms Revolut en Robinhood hebben beide elk ongeveer 13 miljoen actieve gebruikers.

Daarom is de stap van PayPal een buitengewoon belangrijke stap voor de acceptatie van cryptocurrency. Een stap die waarschijnlijk het bereik van Bitcoin op een enorm versneld niveau zal vergroten, de ontwikkeling van aanvullende diensten zal stimuleren en zal dienen als een rotsvaste goedkeuring van het concept van cryptocurrency, wat leidt tot verdere institutionele betrokkenheid.


Alleen nog in de VS

Sommigen zeggen echter dat het systeem van PayPal geen “echte” manier is om cryptocurrencies te kopen en te houden. Het bedrijf heeft tenslotte gezegd dat er geen opties zijn om crypto in, uit of tussen PayPal-rekeningen te verplaatsen – althans nog niet.

“PayPal biedt deze service momenteel alleen aan de VS aan en qua functionaliteit is het erg basic, wat betekent dat het een closed-loop is – oftewel, je kunt je Bitcoin niet opnemen en ergens anders gebruiken, of je Bitcoin van buiten PayPal verzenden in hun systeem,” aldus Danny Scott, oprichter en CEO van CoinCorner.


Toch is het goed nieuws

Ondanks dat het systeem nog redelijk in de kinderschoenen staat is het enorme aantal potentiële nieuwe Bitcoin-gebruikers een zeer belangrijke stap.

“De aankondiging is geweldig nieuws, omdat het een positieve stap voorwaarts voor de industrie laat zien. Ook geeft Bitcoin en zijn toekomst nog meer geloofwaardigheid”, aldus Scott.

Volgens verschillende analisten is dit nieuws zo positief dat ze verwachten dat de Bitcoin koers dit jaar enorm zal gaan stijgen. Wellicht zelfs naar een nieuwe all time high.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen