Bitcoin

PayPal maakt handelen in en winkelen met Bitcoin (BTC) vanaf 2021 mogelijk

PayPal, de online betalingsgigant, heeft bekend gemaakt dat het crypto-aankopen en de handel hierin gaat toestaan. PayPal-gebruikers krijgen hierdoor in 2021 de mogelijkheid om Bitcoin (BTC) aan te schaffen en te verhandelen via het PayPal-platform, met behulp van de eigen digitale wallets van PayPal. Tevens kunnen PayPal-gebruikers vanaf dan BTC en andere crypto’s ook gebruiken om aankopen te doen bij iedere retailer die aangesloten is bij PayPal.


4 ondersteunde crypto’s bij lancering

De betalingen die door middel van crypto’s zullen worden uitgevoerd zullen naar verluidt direct worden omgezet in fiat-valuta’s, waardoor de retailers gewoon uitbetaald krijgen in bijvoorbeeld Euro’s (€) of Amerikaanse dollars ($), zoals zij gewend zijn. PayPal heeft op dit moment ruim 346 miljoen accounts. Wereldwijd heeft de betalingsgigant al ruim $222 miljard verwerkt in slechts het eerste kwartaal van 2020. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van crypto een enorme boost kan ontvangen nadat de nieuwe feature officieel gelanceerd is. Miljoenen gebruikers kunnen hierdoor in aanraking komen met diverse cryptocurrencies.

In eerste instantie zullen een viertal aan cryptocurrencies worden ondersteund, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Om de cryptocurrency-transacties te verwerken is PayPal naar verluidt een samenwerking aangegaan met Paxos. Paxos, een gereguleerde financiële instelling dat in 2012 al gelanceerd is, heeft inmiddels zijn naam gemaakt binnen de wereld van cryptocurrency. Paxos is tevens de eigenaar van de cryptocurrency exchange uit Singapore: itBit.


Direct crypto’s aanschaffen

Hiernaast krijgen alle PayPal-gebruikers de mogelijkheid om deze cryptocurrencies direct aan te schaffen via de PayPal smartphone-app. Om dit mogelijk te maken heeft PayPal eigen crypto-wallets binnen de app geïntegreerd. Naar verluidt is PayPal het eerste bedrijf geweest dat de cryptocurrency-licentie heeft mogen ontvangen van het ‘New York Department of Financial Services’. Dit is in New York de officiële afdeling die over dergelijke licenties gaat.

Alhoewel er eerder dit jaar al geruchten gingen over een dergelijke crypto-integratie bij PayPal, was dit nog nooit officieel door het bedrijf bevestigd. Nu het officieel bevestigd is, is het afwachten wat dit met de adoptie van cryptocurrencies en de prijs hiervan gaat doen, wanneer de nieuwe functie officieel live gegaan is. Het is echter enorm positief nieuws met een enorme potentie voor cryptocurrencies in zijn algemeen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC