Hong Kong
Bitcoin

Aziatische Bitcoin spot ETF’s op komst vanuit Hong Kong

Op basis van nieuwskanalen uit Hong Kong kunnen we volgende week de goedkeuring van vier Bitcoin (BTC) ETF’s verwachten in de Aziatische stadstaat.

Tencent News zegt dat de Hong Kongse Securities Regulatory Commision (SFC) op 15 april goedkeuring zal geven voor meerdere beursfondsen. Daarna zullen de ETF’s naar verwachting snel gelanceerd worden.

Mogelijk deze maand nog een Aziatisch Bitcoin ETF

Na de succesvolle lancering van de Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s is het proces voor een Hong Kongse lancering in een stroomversnelling gekomen. Meerdere investeringsfondsen dienden al een officiële aanvraag in bij de SFC. Nu lijkt de goedkeuring hiervoor heel dichtbij te komen. De Bitcoin ETF’s in Hong Kong zouden de eerste Aziatische Bitcoin spot beursfondsen zijn.

Naar verwachting zullen er eerst vier fondsen goedgekeurd worden. Dit betreft naar verluidt de fondsen van Boshi Fund, Value Partners Financial, Harvest International, en China Asset Management.

Na de goedkeuring op 15 april zal de Hong Kong Stock Exchange (HKEX) ongeveer twee weken nodig hebben om de puntjes op de i te zetten en de lancering van de ETF’s te finaliseren.

De lancering van de Aziatische Bitcoin spot ETF’s is baanbrekend. Als alles goed gaat zullen zowel institutionele als particuliere investeerders toegang krijgen tot Bitcoin investeringen via de beursfondsen. Dit zal mogelijk tot een nieuwe golf van vraag naar Bitcoin leiden vanuit Azië.

Eerder werd al duidelijk dat investeringsfondsen vanuit de gehele Oost-Aziatische regio interesse hebben in de Hong Kongse Bitcoin spot ETF’s.

Crypto hub Hong Kong

Dat de eerste Aziatische Bitcoin spot ETF’s uit Hong Kong zullen komen is overigens geen verrassing. Sinds begin vorig jaar timmert Hong Kong hard aan de weg om uit te groeien tot een ware globale crypto hub. Zo werden onder andere wetten versoepeld om crypto bedrijven naar de stadstaat te lokken. 

Ook werd vorige week bekend gemaakt dat uitgevers van stablecoins meer mogelijkheden gaan krijgen in Hong Kong. De aanstaande lancering van de Bitcoin spot ETF’s zijn zou de kers op de taart zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?