FTX Crypto
Exchange

Bahamaanse autoriteiten getipt over geld dat naar Alameda is gestuurd

Ryan Salame zou de Bahamaanse autoriteiten getipt hebben over de overdrachten van klantengelden van de inmiddels failliet gegaande crypto-exchange FTX naar Alameda Research.

Bahamaanse autoriteiten getipt

De crypto-wereld blijft worstelen met de gevolgen van de ineenstorting van de crypto exchange FTX. Echter onthulde documenten die woensdag door de Wall Street Journal verkregen zijn dat de Digital-voorzitter van FTX, Ryan Salame, de autoriteiten in de Bahama’s heeft getipt. Hij tipte dat FTX geld van klanten had gebruikt om verliezen bij Alameda Research te dekken.

Christina Rolle, de uitvoerend directeur van de Securities Commission van de Bahama’s, stuurde op 9 november 2022 een verzoek om onderzoek te doen naar de commissaris van de Royal Bahamas Police Force. Dit deed hij op basis van de verkregen informatie van Salame. Slechts 2 dagen later diende FTX een aanvraag in voor faillissementsbescherming.

Salame had ambtenaren verteld dat de assets van klanten die mogelijk bij FTX Digital werden bewaard, werden overgedragen aan Alameda Research. Daarnaast zei hij dat dergelijke overdrachten niet waren toegestaan. Deze overdrachten kunnen namelijk leiden tot diefstal, fraude of andere soortgelijke misdaden.

Bovendien vertelde Salame de autoriteiten ook dat de enige mensen die in staat waren om assets van klanten naar Alameda over te dragen, de CEO Sam Bankman-Fried, technisch directeur Nishad Singh, en mede oprichter van FTX en Alameda mede Gary Wang waren.

Arrestatatie van Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried (SBF) werd maandag op de Bahama’s gearresteerd en vecht momenteel tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. SBF wordt beschuldigd van samenzwering, fraude en het witwassen van geld. Hij werd borgtocht geweigerd.

Autoriteiten in de Bahama’s en de Verenigde Staten hebben gestreden om jurisdictie over de FTX-zaak. Waarbij Amerikaanse functionarissen en de nieuw geïnstalleerde CEO van FTX, John Ray, Bahamaanse functionarissen ervan beschuldigen de toegang tot noodzakelijke informatie te blokkeren.

Bahamaanse toezichthouders zeggen op hun beurt dat de opmerkingen van Ray niet lijken te gaan om feiten. Ze geven als slot aan dat deze opmerkingen alleen maar bedoeld zijn om “de krantenkoppen te halen”.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?