Nieuws

Bakkt Bitcoin Futures markt kan opnieuw worden uitgesteld


Het is goed mogelijk dat de New York Stock Exchange de lancering van het Bakkt Bitcoin futures exchange voor een tweede keer zal uitstellen.


Bakkt Bitcoin Future exchange wordt hoogstwaarschijnlijk uitgesteld

Bakkt had 24 januari als lanceringsdatum gekozen, maar het ICE (Intercontinental Exchange) heeft de benodigde goedkeuring van de ‘Commodity Futures Trading Commission (CFTC) nog niet ontvangen. Ook is het onwaarschijnlijk dat deze goedkeuring op tijd binnen komt. Dat betekent dus niet dat de CFTC het plan niet zal goedkeuren.

Een interne bron vertelt dat een lancering op 30 januari nog steeds mogelijk is, wat betekent dat de lancering slechts een week is vertraagd.

De CFTC moet een vrijstelling geven voor het plan van Bakkt om Bitcoins namens klanten te bewaren. De regels zijn eigenlijk zo dat geld van klanten moeten worden opgeslagen bij een bank of een Future Commission Merchant.


Waarom de Bakkt Future exchange opnieuw wordt uitgesteld

De Bakkt future markt wordt vertraagd door een aantal redenen. Zo hebben de meeste overheidsmedewerkers morgen en overmorgen vrij. Daardoor zal het besluit uitgesteld worden tot na Kerstmis.

Daarnaast is er nog tijd nodig om de publieke reacties af te wachten en ook de Amerikaanse overheid zou het proces nog kunnen vertragen door tegen te stemmen.

Dit zou het tweede uitstel zijn. Eerder was het al de bedoeling om Bakkt in december te lanceren, maar vorige maand lieten ze weten dat er nog meer tijd nodig was om alle stukken op hun plaats te krijgen.


Win een gratis Litecoin!

Litecoin (LTC) winactie! Bitvavo komt in januari 2019 met een update! Om dit te vieren geven wij in samenwerking met Bitvavo wij 5 Litecoins weg! Op 1e kerstdag worden er 5 gelukkige winnaars getrokken! Wil jij meedoen? Dat kan, helemaal gratis! Klik hier.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten