Bitcoin,, Trending

Bakkt: futures kunnen ‘mogelijk’ Bitcoin-prijs voorspellen

Kunnen Bitcoin Futures helpen met het voorspellen van de Bitcoin prijs? De COO van Bakkt reageert.


White: We willen “leiden in de prijsontdekking”

In een interview met CNN op 23 september zei Adam White dat de nieuw gelanceerde futurescontracten van Bakkt de markt zou moeten helpen met het waarderen van Bitcoin (BTC).

“We hopen dat de dagelijkse en maandelijkse futurescontracten van Bakkt leiden tot nieuwe prijsontwikkelingen,” vertelde hij.

Bakkt zijn Bitcoin-futures gingen dit weekend live en verhandelde 71 contracten op zijn eerste dag. Hoewel de release ervan lang werd verwacht, kijkt het bedrijf uit naar toenemende on-ramps voor nieuwe investeerders. Zij zullen op hun beurt helpen bij het in kaart brengen van het koerstraject.


Futures kunnen ‘mogelijk’ 2020 Bitcoin-prijs voorspellen

Op de vraag of de contracten ook veranderingen moeten voorspellen als gevolg van de halving, leek White echter minder zeker.

“Dat is Mogelijk,” zei hij, verder:

“We denken dat dit een belangrijk onderdeel is van het futures-contract. Door dit soort evenementen (halving) kunnen we bedrijven helpen te ontdekken wat de reële marktwaarde van Bitcoin zal zijn.”

De blokbeloning halveren verwijst naar de grofweg vierjaarlijkse daling van de beloning die miners ontvangen voor het valideren van elk blok. Momenteel is de beloning 12,5 BTC. Deze zal volgend jaar 6,25 BTC zijn.

De verwachting is al maanden hoog over het potentieel van de halving om de prijs van BTC / USD dramatisch te verhogen. Na de laatste halving in juli 2016 duurde het slechts enkele maanden voordat een bullmarkt begon, met als hoogtepunt de huidige recordhoogte van $ 20.000 van Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Zit Bitcoin al op de top van zijn bullmarkt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?