Bitcoin,

Bakkt verhandeld 71 Bitcoin Futures contracten in eerste dag

Het Bakkt platform heeft in de eerste 24 uur na lancering 71 Bitcoin futures contracten verhandeld. Wat betekent dit?


Bakkt volume ‘slechts’ 71 Bitcoins

Volgens de gegevens van ICE is er in de eerste 24 uur na de lancering 71 BTC verhandeld op het Bakkt platform. Hierbij ligt de laagst geregistreerde handelsprijs op $9.875 dollar per Bitcoin.

 
bakkt volume
Bakkt Bitcoin futures contracten. Bron: ICE

Het volume op het platform ligt dus nog erg laag. Maar hoe kan dat? Er worden twee belangrijke redenen genoemd. De eerste is dat de Bitcoin koers de laatste tijd range gebonden is, wat ervoor zorgt dat institutionele handelaren geen haast hebben om posities in te nemen.

De tweede reden, die analisten aankaarten, is dat geen enkele echt grote investeerder de eerste wil zijn met het innemen van enorm grote posities. De grote investeerders lijken even af te wachten en de kat uit de boom te kijken.

 

Wat is het voordeel van Bakkt?

Het Bakkt platform is de eerste in zijn soort dat goedkeuring heeft gekregen van Amerikaanse toezichthouders. Met de oprichting van het platform wil ICE een platform aanbieden waarmee consumenten en grote institutionele klanten digitale valuta’s kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven op een veilig netwerk.

Kelly Loeffler, CEO van Bakkt, vertelt dat het platform een betrouwbare en gereguleerde infrastructuur biedt. Ook zegt hij dat Bakkt tegelijkertijd aandringt op de acceptatie van cryptocurrencies en digitale valuta’s.

Het voordeel van Bakkt is dat het platform ervoor kan zorgen dat er grote institutionele investeerders naar de crypto wereld worden getrokken. Het platform is veilig en gereguleerd. Dit zou volgens verschillende analisten het moment zijn om cryptocurrencies mainstream te maken.

De Amerikaans investeerder Pompliano zegt hierover het volgende:

“Hoe meer infrastructuur er om Bitcoin heen is gebouwd, des te waarschijnlijker is het dat het nooit meer weg gaat. We bevinden ons nu op een kantelpunt waar Bitcoin is om voor altijd te blijven. Het zal uiteindelijk in elke portefeuille van institutionele beleggers belanden. ”


Hoe staat Bitcoin er voor?

Ben je benieuwd hoe de Bitcoin koers er precies voor staat? Crypto analist Thijs analyseert in de onderstaande video de BTC chart en geeft advies.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC