Bitcoin

Bakkt kondigt eerste gereguleerde optiecontract voor Bitcoin aan

Bakkt heeft op 24 oktober aangekondigd dat het op 9 december de eerste gereguleerde options contracten voor Bitcoin (BTC) futures zal uitbrengen.


Bakkt options contract is gecertificeerd met CFTC

Volgens Bakkt hebben Bitcoin options een aantal belangrijke kenmerken, namelijk: efficiëntie, contante of fysieke afhandeling, lage kosten, evenals instant messaging, Europese stijl options en bloktransacties.

Het bedrijf legt uit wat een ‘Europese stijl option’ is. Dit is een options contract dat de mogelijkheid voor vroege uitvoering beperkt en de operationele lasten vermindert.

CEO Kelly Loeffler legt uit dat het nieuwe options product gebaseerd en ontwikkeld is aan de hand van de feedback van klanten. Het options product is ontworpen om Bitcoin te promoten en bekender te maken.

Bakkt voegt toe:

“ICE Futures U.S. heeft het contract met de CFTC zelf gecertificeerd. We zijn verheugd om de benchmark futures-prijzen en institutionele kwaliteitsbewaring te kunnen benutten om te voldoen aan de behoeften van een gereguleerd option contract.”


$1,25 fee per options contract vanaf 2020

CEO Kelly Loeffler geeft meer uitleg over het nieuwe options contract. Ze legt uit dat de Bakkt Bitcoin Options-contracten gebaseerd zullen zijn op het maandelijkse Bitcoin futures contract. Het maandelijkse Bitcoin Futures-contract is een belangrijk type contract dat naast de Bakkt Daily Bitcoin Futures op 22 september werd uitgebracht.

Bakkt zal $1,25 fee per options contract in rekening brengen vanaf de lancering in januari 2020.

Het nieuws komt slechts een dag nadat Bitcoin-futuresvolumes op Bakkt een nieuw recordhoogte bereikten. Er werden namelijk 452 BTC-futurescontracten verhandeld in een dag. Dezelfde dag crashte de Bitcoin-prijs abrupt met $ 500 in slechts vijf minuten. De prijs van de Bitcoin was de afgelopen week stabiel rond de $ 8.000.

Begin oktober voerde de Intercontinental Exchange (ICE), het bestuursorgaan achter de New York Stock Exchange, de eerste block trade van Bakkt Bitcoin-futurescontracten uit. In de recente aankondiging merkte Loeffler op dat het Bakkt Bitcoin Options-contract bloktransacties zal bevatten met behulp van ICE Block.

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?