Bitcoin

Bakkt-volume breekt dagrecord met 450 verhandelde futures

Bitcoin (BTC) futures-volumes op het digitale handelsplatform Bakkt hebben een nieuwe recordhoogte bereikt. Gisteren werden er maar liefst 452 BTC-futurescontracten verhandeld op een dag: een nieuwe mijlpaal voor het Bakkt-platform.


Aan het eind van de dag: 1.089 BTC

De 452 verhandelde contracten zijn afgesloten voor de maanden november en december. Dit blijkt uit gegevens van Intercontinental Exchange (ICE), de operator van Bakkt. Er zijn vandaag 441 contracten afgesloten voor november 2019, waarbij de laatste geregistreerde handelsprijs werd vastgesteld op $7.400 per Bitcoin. De overige 11 contracten zijn afgesloten voor december 2019, met de laatst geregistreerde handelsprijs op $7.407.

Twitter-account “Bakkt Volume Bot” voert live tracking uit op het Bakkt-platform handelsvolume. De totaal verhandelde waarde op het platform was gisteren volgens dit account meer dan 1000 BTC.

Mati Greenspan, senior analist bij eToro, merkte eerder gisteren ook een toename van het Bakkt-volume op. “Het handelsvolume van Bakkt bereikt een recordhoogte. 334 BTC en verder”, zo tweette Greenspan. In een interview met Newsbit besprak Mati Greenspan onlangs al het Bakkt-platform.


ICE voert eerste BTC-block trade uit

Eerder in oktober voerde ICE de eerste block trade van Bakkt Bitcoin-futurescontracten uit. ICE maakte bekend dat de transactie werd uitgevoerd tussen Galaxy Digital, een bank voor digitale activa, en crypto-investeringsmaatschappij XBTO. XBTO reageerde op de deal:

“Vorige week kochten we het eerste Bakkt Bitcoin Daily Futures-contract. Deze deal werd afgehandeld volgens de regels van de wet- en regelgeving voor ‘commodity futures’. We ontvingen deze week de eerste fysieke levering van een digitale valuta. Verder hebben we deze week de eerste block trade uitgevoerd. We zijn verheugd te kunnen melden dat de lancering succesvol was en geschikt is voor grote transacties. ”


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?