Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Bakkt verliest meer dan 6% op eerste dag van publieke handel

De koers van het institutionele handelsplatform Bakkt is tijdens de eerste dag van de openbare handel op de beurs met meer dan 6% gedaald.


De beursgang van Bakkt

Het Bakkt aandeel werd gisteren gelanceerd op de New York Stock Exchange (NYSE) voor een prijs van $9,45 in de ochtend. De koers van het aandeel steeg zelfs even met 3,3% tot een hoogtepunt van $9,77 tijdens de eerste 30 minuten. Echter, sindsdien hebben handelaren het aandeel verkocht waardoor de prijs daalde met meer dan 6% tot een dieptepunt van $8,76. Het lijkt er trouwens wel op dat de koers na-beurs weer gestegen is tot $9,05.

Bakkt ging naar de beurs via een fusiedeal met een zogenaamd ‘special purpose acquisition company’ (SPAC), genaamd VPC Impact Acquisition Holdings.


Niet het eerste crypto bedrijf die naar de beurs gaat

Bakkt lanceerde aanvankelijk in 2018 als een crypto custodian. Het bedrijf is sindsdien omgeschakeld naar de lancering van institutionele bitcoin-futures-contracten en een retail crypto-activabetalingsapp.

Bakkt is niet het eerste grote crypto bedrijf dat naar de beurs is gegaan. De grootste Amerikaanse crypto exchange werd namelijk eerder dit jaar toegevoegd op de Nasdaq. Net als Bakkt zag Coinbase een koersdaling op zijn eerste dag van openbare handel, met een daling van -13,8%.

Eerder deze maand kondigde Bakkt een samenwerking met Google aan. Hiermee stelde Bakkt gebruikers van zijn app in staat om betalingen te verrichten vanaf hun crypto wallet. Dit wordt mogelijk gemaakt met de hulp van Google Pay.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten