Bitcoin,

Bakkt’s Bitcoin futures handelsvolume stijgt met 796% in een dag

Het handelsvolume Bakkt’s bitcoin futures op de Intercontinental Exchange (ICE) steeg naar verluidt tot 224 contracten op 9 oktober – 796% hoger dan de vorige dag.


Een record

Volgens de trackinggegevens die zijn samengesteld door Twitter-account Bakkt Volume Bot (@BakktBot). Deze bot is niet van Bakkt zelf, maar van de Nederlandse cryptocurrency journalist Gert-Jan Lasterie. De huidige 224 contracten is een record voor het platform.

 
Grafiek met gerapporteerde toename in dagelijks verhandeld volume voor Bakkt Bitcoin Maandelijkse Futures. Bron: @BakktBot

Een ommekeer na lauwe lancering?

De gegevens van de bot geven aan dat de dagelijks verhandelde volumes van Bakkt’s Bitcoin Maandelijkse Futures-contracten stegen van slechts 25 contracten op 8 oktober naar maar liefst 224 contracten op 9 oktober.

Deze toename in volume werd opgevolgd door een sterke stijging van de prijs van Bitcoin op 9 oktober. De bitcoin steeg van ruwweg $ 8.200 naar $ 8.600.

 
BTC/USD 7 daags

De eerste fysiek afgeronde BTC-futures

De langverwachte contracten van Bakkt gingen op 22 september live. Dit zijn de eerste contracten die afgerekend worden met fysieke bitcoins.

De teleurstellende verhandelde volumes van het platform in de eerste week werden onmiddellijk vergeleken met de fiat-verrekende BTC-futures op CME, die voor het eerst werden gelanceerd in december 2017.

Begin oktober berichtte JPMorgan dat hij dacht dat Bakkt verantwoordelijk was voor de grote daling van Bitcoin prijs. De dag na de lancering van het Bakkt platform daalde BTC / USD van bijna $ 10.000 naar minder dan $ 8.000.

Op het moment van schrijven duiden de gegevens van ICE erop dat tot nu 59 contracten per dag werden verhandeld. Het laatst verhandelde contract was $ 8485 waard.

 

Bitcoin nieuws

Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten