Bitcoin,, Trending

JPMorgan geeft Bakkt de schuld voor recente Bitcoin prijs crash

De lancering van het Bakkt platform heeft mogelijk bijgedragen gehad aan de prijsdalingen van vorige week.


Daling Bitcoin de schuld van Bakkt

Een onderzoeksteam van JPMorgan, onder leiding van analist Nikolaos Panigirtzoglou, gelooft dat de daling van Bitcoin van $10.000 tot net onder $8.000 dollar kan worden toegeschreven aan Bakkt.

JPMorgan publiceerde afgelopen vrijdag een interessant rapport. Hierin werd vermeld dat de Bitcoin futurescontracten van Bakkt fysiek worden afgewikkeld. Volgens hen zou dit juist de drijvende factor kunnen zijn in de recente prijsdaling.

Het kan zijn dat het noteren van fysiek afgeronde futures contracten heeft bijgedragen aan recente prijsdalingen in plaats van aan de lage eerste hoeveelheden,” zei JPMorgan in het rapport.


Gegevens over de prijsdaling van Bitcoin

Als aanvulling op die hypothese, wijzen de JPMorgan analisten ook op de ‘overbought’ technieken van Bitcoin. Daarnaast geven ze aan dat ook de langdurige blootstelling van de contracten extra brandstof voor de neerwaartse prijsactie zijn.

Deze liquidatie van posities heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de scherpe prijsdalingen van Bitcoin deze week,” zei het team. “De eerdere fase van lange Bitcoin futures posities lijkt te zijn verdwenen in Bitmex-futures. Echter geldt dit nog niet voor de CME-contracten.”

De prijsdaling lijkt nu gestopt te zijn. De grootste digitale valuta lijkt gestabiliseerd rond de $8200 dollar.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?