Nieuws

Bancor maakt verliezen van inbraak bekend

Één van ‘s werelds belangrijkste gedecentraliseerde beurzen voor nieuwe cryptocurrency en tokens heeft afgelopen maandag helaas een hack mee moeten maken.

Hoeveel er gehackt is

Vandaag maakt het Bancor platform de effecten van deze inbraak bekend. Zo is er een grote hoeveelheid Ethereum gestolen, namelijk voor $12.500.000. Hiernaast is er $1.000.000 gestolen aan de coin PundiX (NPXS) en is er voor $10.000.000 aan Bancor Netwerk  Tokens (BNT) meegenomen door de hackers. De laatste zijn op een later tijdstip bevroren zodat deze niet meer kunnen worden gebruikt.

Reputatie

Aan de hack is totaal een bedrag van $23.500.000 verbonden. Dit is relatief gezien nog relatief bescheiden, als je dit vergelijkt met eerdere en grotere hacks. Echter gaat het voor Bancor niet alleen om het geldbedrag. Door de hack krijgt Bancor veel reputatieschade. Voor een groot deel van nieuwe ICO munten was het mechanisme voor het ontdekken van prijzen via het Bancor platform een cruciaal punt voor hen om te kunnen overleven. Nu is dit systeem dus ingebroken. Echter zijn de wallets of slimme contracten van de gebruikers altijd veilig gebleven, volgens Bancor. Bancor Tweet

Bancor Netwerk Token

De eigen token van Bancor, het Bancor Netwerk Token (BNT) is al 20% in waarde gedaald sinds het bekend is dat er is ingebroken in het systeem van Bancor. Op dit moment is de waarde $2.40 (ongeveer €2.05). De reden hiervan is echter logisch, want deze token wordt voornamelijk gebruikt binnen het systeem van Bancor, om bijvoorbeeld minder fee’s te betalen. Naast Bancor is het eigenlijk niet actief, met maar een erg kleine oplage en activiteit op bijvoorbeeld Binance. Nu Bancor in onderhoud is en er niet meer op getrade kan worden op dit moment is het dus logisch dat de prijs relatief snel daalt.

Wallets en slimme contracten

De wallets en slimme contracten van alle gebruikers zijn nog te gebruiken. Dit kan doordat Bancor deze wallets en slimme contracten niet heeft vastgezet en zelf geen tokens bij zich houdt. Wanneer je naar hun website toe gaat krijg je de volgende melding: “Bancor is doing some maintenance and will be back online soon. Bancor does not hold your assets. Your wallet and your funds are always safe, secure and under your possession on the blockchain at all times.” De hack kwam slechts enkele uren nadat Vitalik Buterin, één van de medeoprichters van Ethereum, het gedecentraliseerde platform had aangewezen als superieur.