Bank Iran waarschuwt: Bitcoin verhandelen is illegaal

 
 

Het kopen en verkopen van crypotmunten als Bitcoin is illegaal in Iran. Dat verklaarde een hoge regeringsfunctionaris op 8 juli.


Handel in Bitcoin is illegaal

Nasser Hakimi, de gouverneur voor technologie bij de Centrale Bank van Iran (CBI), zegt dat handel in Bitcoin illegaal is in het land. Bij zijn uitspraak verwijst hij naar een gerelateerd verbod door de anti witwas autoriteit genaamd ‘The Supreme Council of Combating and Preventing Money Laundering and Financing of Terrorism Crimes’.

In een interview met een lokale nieuwsverschaffer waarschuwde Hakimi de burgers voor de risico’s die cryptocurrency handel met zich mee brengt. Hij vertelt dat Bitcoin enorm volatiel is en dat dat gevaarlijk is. Daarnaast uitte de ambtenaar zijn bezorgdheid over crypto advertenties die piramidespelen promoten.


Bitcoin is ongekend populair in Iran

Vorige maand kondigde Iran al aan dat ze het crypto minen aan banden zouden leggen. Dit omdat er een abnormale piek in elektriciteitsverbruik werd vastgesteld. Deze enorme piek wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de snel groeiende crypto mining farms. Eind juni heeft de overheid al meer dan 1000 Bitcoin mining apparaten in beslag genomen van twee farms.

Op 6 juli werd er aangekondigd dat het Amerikaanse Congres bezig is om Iran toegang te ontzeggen tot cryptocurrencies. Dit omdat Amerika niet wilt dat het land cryptomunten gebruikt om onder de sancties uit te komen. Bitcoin investeringen worden steeds populairder in Iran. Dit door de ernstige inflatie waarmee de Iraanse rial te maken heeft.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken