Ethereum Nieuws

Bank of America: Ethereum Merge kan institutionele adoptie stimuleren

De Merge zal Ethereum energiezuiniger maken, waardoor de belangstelling van institutionele instellingen kan toenemen zo vertellen analisten van de Bank of America.

Interesse van grote investeerder kan toenemen

De langverwachte upgrade van Ethereum deze week kan institutionele adoptie stimuleren volgens onderzoekers van de Bank of America. In een onderzoek beweerde de op een na grootste bank in de VS dat de mogelijkheid voor Ethereum-gebruikers om te staken de interesse van grote investeerders zou kunnen vergroten.

De op een na grootste cryptomunt ter wereld, Ethereum, zal deze week zijn upgrade voltooien. Deze upgrade, ook wel bekend als ‘The Merge‘, zal Ethereum overzetten van een proof-of-work blockchain naar een proof-of-stake.

Hiermee komt er een einde aan miners en worden in plaats daarvan validators gebruikt. Validators zijn mensen die Ethereum “staken” om het netwerk veilig en draaiend te houden.

De upgrade zal Ethereum “99% energiezuiniger maken.

– Aldus de Ethereum Foundation.

Onderzoekers van Bank of America zeggen dat dit de interesse van instellingen kan wekken.

De aanzienlijke vermindering van het energieverbruik na de Merge kan sommige institutionele beleggers aanzetten de munt te kopen die voorheen verboden was omdat het gebruik maakte van het proof-of-work mechanisme.

– BoA analisten Alkesh Shah en Andrew Mos.

De twee voegden eraan toe dat het staken van Ethereum en het genereren van een rendement van hogere kwaliteit (lager krediet- en liquiditeitsrisico) als validator, in tegenstelling tot “black-box-leningen”, ook de institutionele adoptie zou kunnen stimuleren. Met andere woorden, institutionele beleggers zullen veel vaker deelnemen aan Ethereum-staking om rendement te genereren dan dat ze rendement zoeken door op Ethereum gebaseerde assets uit te lenen.

Een groenere blockchain

De upgrade van Ethereum naar proof-of-stake zal de blockchain groener maken. Andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, worden vaak bekritiseerd vanwege de hoeveelheid energie die ze gebruiken.

Bitcoin gebruikt proof-of-work mining om het netwerk veilig te houden. Dit systeem vereist miners met krachtige computers om complexe wiskundige puzzels op te lossen om zo transacties te verwerken. En omdat er veel stroom nodig is, is er ook veel elektriciteit nodig, wat betekent dat het een zeer energie-intensieve onderneming is.

Hoewel de upgrade Ethereum groener zal maken, zal het niet meteen sneller of goedkoper zijn. In plaats daarvan wordt verwacht dat toekomstige upgrades van het netwerk, na de Merge, de torenhoge gaskosten zullen drukken.

De Bank of America erkende dit en zei dat dit de de prijs van de cryptocurrency kan beïnvloeden.

“De aanzienlijke prijsstijging van ETH van half juli tot half augustus kan vervagen naarmate beleggers denken dat de op handen zijnde overgang van Ethereum naar proof-of-stake de schaalbaarheidsproblemen of hoge transactiekosten niet zal oplossen”, zo verklaard te bank

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten