Exchange Nieuws

Bankman-Fried tegen FTX-debiteuren: “Laat mijn Robinhood aandelen met rust”

Sam Bankman-Fried heeft een rechtszaak aangespannen om te voorkomen dat debiteuren de controle over zijn aandelen in Robinhood overnemen.

Belang van $450 miljoen

De oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft een rechtszaak aangespannen om te voorkomen dat debiteuren de controle over zijn belang van $450 miljoen in makelaardij Robinhood overnemen.

Advocaten van Bankman-Fried voerden aan dat de aandelen niet toebehoren aan een van de FTX-gerelateerde entiteiten die nu in faillissementsprocedures verkeren. Daarnaast geven ze aan dat Bankman-Fried het geld nodig om zijn juridische kosten te financieren.

FTX, Alameda Research en andere gerelateerde bedrijven die nu failliet zijn en onder controle staan van door de rechtbank aangestelde vereffenaars, proberen nu al het geld dat er nog is bij Bankman-Fried en FTX te vinden om de 1 miljoen schuldeisers van FTX terug te betalen. Ook BlockFi en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben allemaal geprobeerd om beslag te leggen op de aandelen van Bankman-Fried.

Bankman-Fried en mede-oprichter van FTX, Gary Wang, kochten hun belang van $56,2 miljoen in Robinhood via een zogenaamde ‘special purpose vehicle Emergent Fidelity Technology’. De twee mannen leenden geld om aandelen van Alameda te kopen.

Bankman-Fried laat weten dat hij recht heeft op zijn Robinhood aandelen. Dit omdat hij het nodig heeft om zijn advocaten te financieren. Zijn advocaten schrijven:

Het claimen van geld die Fried nodig heeft voor een adequate strafrechtelijke verdediging kan onherstelbare schade opleveren. Omgekeerd worden de FTX-debiteuren alleen geconfronteerd met de mogelijkheid van economisch verlies.’

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden